Remus Cernea și identitatea națională a României

Deputatul Remus Cernea nu se dezminte. Aflăm din presă că a depus la Parlament un proiect de lege prin care să se interzică finanțarea de la Buget a construirii Catedralei Mîntuirii Neamului din București:

Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 din 21 martie 2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 261/2005 şi Legea nr. 376/2007, se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fără contribuţii din bugetele Ministerului Culturii şi Cultelor, autorităţilor administraţiei publice locale ori alte altor instituţii publice”.

Ca să știm despre ce vorbim publicăm în continuare și legea nr. 376/2007:

Articol unic. – Alineatul (2) al articolului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 din 21 martie 2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 261/2005, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale.

Observați, vă rog, că legea pe care vrea să o modifice deputatul LGBT precizează clar că fondurile de la buget sînt limitate prin lege.

Să mergem mai departe și să vedem care e, printre altele, rolul Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Guvernului României:

19. acordă sprijin financiar, în condiţiile legii, pentru:

a) construirea, în condiţiile aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum şi repararea lăcaşurilor de cult care aparţin cultelor religioase recunoscute din România;

Prin lege, Guvernul României, acordă sprijin financiar exact pentru proiecte cum este și cel al construirii Catedralei Mîntuirii Neamului. Conform recensămîntului din 2002, 86,8% dintre români s-au declarat ortodocsi. În aceste condiții este logic ca 86,8% din „sumele alocate anual cu această destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor” să se îndrepte spre proiectele BOR.

Și acum vine deputatul LGBT și propune adoptarea unei legi care are ca țintă clară Biserica Ortodoxă. Dacă Parlamentul va lua în considerare propunerea acestuia, guvernul va putea sprijinii financiar doar celelalte religii cum e, de exemplul, cultul musulman din România care, întîmplator (?), vrea să-și construiască în București o mare moschee.

Oare de ce proiectul de lege al deputatului LGBT nu prevede interzicerea finanțării de la bugetul de stat a tuturor cultelor religioase? Răspuns: pentru ca poporul român este covîrșitor ortodox și agenda celor ca Remus Cernea este de a distruge identitatea națională a României.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Remus Cernea și identitatea națională a României”

 1. Cernea isi face temele. Pana la urma, Catedrala se va ridica.
  Sa dea Dumnezeu sa fie mereu plina cu crestini si sa aduca lumina si pace „neamului romanesc”.
  Cu cea de a doua propunere facuta de deputat sunt de acord.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20625347-remus-cernea-propune-preotii-poata-verificati-cnsas-fara-cereri-din-partea-cultelor-din-care-fac-parte-cum-este-prevazut-prezent.htm.
  Un preot care a fost in slujba serviciilor nu l-a slujit pe Dumnezeu si i-a inselat pe credinciosi.
  Eu nu cred insa ca alesii vor vota propunerea si nu din cauza ca ar pata prestigiul Bisericii Ortodoxe, ci pentru ca evanghelistii sunt impanati cu securisti, militieni si neamurile lor, iar banii le vin din State.
  Ceausescu le-a lasat libertatea de a converti tiganii iar securitatea a avut misiunea de a penetra sectele si a le lua banii.
  Scopul sistemului ateu era in fond acela de a afecta Biserica Ortodoxa.
  Pe de o parte, romanii erau obligati sa suporte indoctrinarea ideologiei comuniste si pe de alta parte, erau impinsi spiritual spre o aberatie (in sensul de deviatie). Aberatia aceasta insa, le-a fost multor romani, de folos.
  Cernea face valuri pentru a poza dupa esec, in martirul unei cauze drepte.
  In tot cazul, sper ca Patriarhia realizeaza ca are unele probleme pe care este imperios sa le rezolve cu fermitate.
  Si CNSASul are o mare grija. Este la randu-i impanat cu indivizi grav compromisi prin coalitiile politice si financiare facute cu cine nu trebuia. In tot cazul, Cazimir ar trebui sa isi dea seama ca la varsta lui aerul este mai excitant la Tel Aviv , und trebuie ca se simte, ca acasa.

Comentariile sunt închise.