Groparul Europei Creștine, persoana anului 2015 pentru publicația Time

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost declarată personalitatea anului 2015, de către publicația americană „Time”. Nu știu dacă cei de la publicația americană realizează ironia titlului ales pentru articolul de fond: „Chancellor of the Free World”, adică „Cancelarul Lumii Libere”, exact titlul pe care l-a visat Hitler.

Una din realizările care îi sînt recunoscute Angelei Merkel şi care au propulsat-o într-o atare poziţie a fost deschiderea largă a porților Europei pentru invadatorii musulmani. Mă întreb ce-or fi gîndit familiile celor 130 de victime ucise de către teroriștii musulmani pe 13 noiembrie 2015, la Paris, cînd au aflat decizia publicației americane. Ca să nu mai vorbesc de milioanele de creștini care și-au dat viața de-a lungul secolelor pentru a împiedica islamizarea Europei.

Apropo de Hitler, acesta a fost declarată personalitatea anului 1938 pentru aceeași publicație americană. În 1939, a fost rîndul lui Stalin să fie declarat personalitatea anului, titlu de care acesta s-a mai bucurat  și în 1942.

Hitler, Stalin, persoana anului Time

Angela Merkel se află, deci, într-o companie selectă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


10 comentarii la „Groparul Europei Creștine, persoana anului 2015 pentru publicația Time”

 1. Nu exista invadatori musulmani, ci refugiati economici si politici, iar apararea Europei de invaziile otomane a avut un caracter politic si economic, cum e si firesc cand e vorba de apararea identitatii nationale/regionale, si NU unul religios. Argumentul religios pentru mobilizarea maselor a fost folosit pentru ca masele rezonau, atunci, la el.
  Azi, exista mai multa sinceritate si informatie.

  Egalizarea extremismului musulman cu miliardul si ceva de cetateni globali de religie musulmana e tot una cu egalizarea dezastrului produs de Miscarea Legionara in Romania cu practicarea cuviincioasa a religiei crestine. O… prostie.

  Imprecatiile la adresa politicianului german Merkel sunt dincolo de comentarii.

  PS Lipsa de toleranta rationala a autorului se releva spre sfarsit. Omul pare a nu pricepe ca, indiferent de interpretare, un fapt de viata ramane ca atare, un fapt de viata. Hitler si Stalin au fost personalitati de prim rang ale epocii lor. Ironia de care facea vorbire autorul in primul paragraf exista :), si anume ca cele doua calamitati umane sa fie perfect in acord cu autorul : realitatile ce nu se incadrau in ideologia lor, nu existau. Sau putea fi facute sa nu existe 🙂

  • 1. Nu stiu cum unii ignora semnalele de alarma, probabil ca asta e politic corect, sa faci pe tolerantul chiar cu riscul de a fi ucis. Musulmanii astia care, cica, nu ar fi invadatori sustin ISIS. Mai multe gasiti aici.

   2. As vrea sa elaborati mai mult si sa ne explicati „dezastrul produs de Miscarea Legionara in Romania”.

   3. Teoretic, liderii politici ar trebui sa actioneze si sa ia decizii in interesul celor ce i-au votat. Ar trebui sa vada dincolo de ziua de miine, sa poate evalua impactul peste citeva generatii a deciziilor pe care le iau astazi.

   • Faimosul sondaj Al Jazeera a fost facut online. Relevanta lui, profesional vorbind este nula. Dealtfel, logica de om cu macar 8 clase admite, istoric vorbind, imposibilitatea aderarii unei intregi populatii la o cultura a mortii si violului. Nici macar expansiunea araba din sec.VII-IX nu a fost insotita de genocid sau macar represalii grave, motivatia fiind legata de fiscalitate.

    Miscarea Legionara a fost un dezastru desavarsit, atat din propria perspectiva (si-a ratat obiectivele) cat si din perspectiva tertelor parti implicate. Inclusiv fosti gardisti sau simpatizanti si-au regretat tineretile. Mos Tutea declara dupa Revolutie ca nationalismul romanesc nu are nevoie de legionari. Exprimarea, desi plina de delicatete, este fara echivoc.
    Sigur ca strict penal, gardistilor li s-ar aplica condamnari pe viata. Politic, decimarea politicienilor moderati a fost unul din motivele instaurarii atat de facile a comunismului.

   • Sa zicem ca raportul la sondajul respectiv e exact invers, „doar” 20% suport pt ISIS. Si-n cazul respectiv tot e extrem de grav, cel putin pt mine.

    Si eu va pot da exemple mult mai numeroase de legionari care nu si-au regretat tineretile, multi dintre ei si-au dat viata pentru crezul lor.

    Care sint acei „politicieni moderati” decimati de ML? Imi permit sa va sugerez sa mai cititi un pic de istorie interbelica ca sa vedeti cum s-a instaurat comunismul la noi.

   • Care sint acei „politicieni moderati” decimati de ML?

    Toti ceilalti.

    In ’45 Romania nu avea o societate civila si politicieni moderati. Singura forta in societatea romaneasca era BOR, obisnuita cu subordonarea politica, si care n-a opus rezistenta nici macar in stilul Vaticanului sub Hitler. Ulterior, garantandu-i-se privilegiile financiare, BOR s-a dat practic cu regimul.
    In anii 70-80 cei mai bogati oameni din comunitate erau preotii, printre altii.
    Dupa Revolutie putini preoti si-au cerut iertare pt. compromisuri.
    Probabil Romania e singura tara din blocul comunist fara o rezistenta a societatii civile la comunism.
    Ce mai ramasese din elita tarii, dupa experimentele carliste, legionare si antonesti a incaput in cateva celule.

   • Se vede ca sinteti absolut pe linga subiect de aceea mi-am permis sa va sugerez sa studiati istoria interbelica.

    Eu cind fac afirmatii de genul „dezatrul produs de x” sau „decimarea de catre x a tuturor celor care…” sint gata sa le sustin cu probe, nu e cazul dvs. De aceea imi iau libertatea de a incheia discutia noastra aici.

    Va doresc toate cele bune.

 2. Nici cu castigatorii mai recenti nu imi e rusine, Putin, Obama, Bush etc. Toti unul si unul! Ati vazut si cine erau ceilalti nominalizati de anul acesta? Trump, papa, Putin, Al-Baghdadi. Serios acum, premiul asta parca e ceva in genul „Razzie Awards”…

 3. A urmarit cineva Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Berlin la care a asistat Angela Merkel?Sir Simon Rattle a ales doar piese ale unor compozitori francezi: Maurice Ravel, Francis Poulenc, Emmanuel Chabrier, Jules Massenet, Camille Saint-Saëns.
  Absolut justificat, consortul Cancelarului, mare meloman, alintat de popor „fantoma de la Opera”, avea expresia unui om cu capul prins in ghilotina, inainte de momentul ultimei revelatii.
  Nici publicul nu arata mai bine.
  Concertul festiv s-a incheiat cu Valsul lui Ravel, piesa al carui mesaj face referire la distrugerea valorilor traditionale ale Europei, la sfarsitul apocaliptic al unei civilizatii bazate pe armonie (pasaje din Strauss sunt distorsionate, nelinistea maladiva este coplesitoare).
  Muzicienii nu au privit nici un singur moment in directia oficialilor germani.
  Nu cred ca cineva ne va explica motivul pentru care Sir Rattle a ales ca seara de Sfantul Silvestru se se incheie cu o compozitie lugubra, comandata de un geniu alunecat in viciu si dementa, unui alt geniu atins de o boala mentala incurabila.

 4. Marisol Touraine, ministrul sanatatii in guvernul Hollande, a anuntat ieri rambursarea integrala a chiuretajelor, incepand cu 1 aprilie 2016. In ramburasarea totala intra analizele, consultatiile, ecografiile, si procedurile chirurgicale.
  Legea impotriva vietii a fost votata in decembrie 2015 si prevede reducerea la o saptamana a termenului in care femeile insarcinate se pot razgandi, sporirea numarului de spatii in care sa se practice intreruperile de sarcina si acordarea dreptului de a ucide feotusii, moaselor.
  Parlamentul Frantei a votat legea intr-o perioada in care atentia populatiei a fost dirijata catre atentatele din Paris, fugarirea teroristilor din pricina carora s-a impus starea de urgenta si primirea cu entuziasm a refugiatilor necesari asigurarii viitorului economic al tarii.
  Ma tem ca presa nu va comenta patologicul adoptarii unei asemenea legi, intr-o perioada in care in Franta sunt primiti refugiati cu traditii procreative redutabile.

Comentariile sunt închise.