Moș Gerilă se pregătește să viziteze America

Moș Gerilă a fost un moș impostor care, prin anii 1950, la indicațiile comuniștilor atei, l-a înlocuit pe Moș Crăciun. Hainele roșii ale  lui Moș Gerilă reprezentau culoarea roșie a revoluției bolșevice și venea de la Moscova, de Anul Nou, cu daruri pentru copii.

Moș Gerilă a fost alungat din România în 1989. Dar acum se pare că Moș Gerilă se pregătește să viziteze America, mai precis universitățile americane.

Conducerile unor universități americane, dintre care menționăm celebra universitate Cornell din Ithaca, statul New York, Universitatea din Knoxville, statul Tennessee și Universitatea din Ohio au recomandat studenților creștini să fie reținuți în celebrarea Crăciunului pentru a nu răni, cumva, sentimentele studenților de altă religie care nu sărbătoresc Nașterea Domnului.

Conducerea Universității Cornell reamintește studenților creștini să respecte simțămintele studenților de alte religii și să aleagă să sărbătorească sezonul de iarnă nu o anumită sărbătoare particulară. Dar cei din conducere sînt și mărinimoși sfătuind studenții creștini care doresc, totuși, să sărbătorească Crăciunul, să o facă în cadru privat, în camerele lor, nu în locurile publice.

La Universitatea din Knoxville, statul Tennessee, studenților creștini li se spune să aibă grijă pentru ca nu cumva petrecerile din această perioadă să conțină elemente care ar da de înțeles că se sărbătorește Craciunul. În acest sens se recomandă înlocuirea lui Moș Crăciun cu Moș Gerilă.

La Universitatea din Ohio se recomandă ca decorațiile și mîncarea să fie neutre, să nu cumva să sugereze sărbătoarea Craciunului și să se evite folosirea de decorații în combinația de culori roșu/verde pentru că această combinație de culori este asociată cu Crăciunul.

Iată cum, în America, Crăciunul și Moș Crăciun devin victime ale corectitudinii politice.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Moș Gerilă se pregătește să viziteze America”

 1. Recomandarile sunt una, obligativitatea e alta. „Political corectness” nu are caracter obligatoriu, se merge pe conformare voluntara, cum e si firesc.
  Oricum, semnificatia religioasa a Craciunului s-a pierdut de mult (inclusiv in RO).

 2. SITUATIA E MULT MAI GRAVA.
  SE PROMOVEAZA SATANISMUL PE FATA. SI IN ROMANIA:

  La propunerea ministrului culturii, Vlad Alexandrescu
  Iohannis a decorat formaţia care cîntă „Ziua vrăjitoarelor”, în care este vorba şi despre Ghinion

  Am căutat cîteva argumente care au dus la propunerea ca una dintre cele mai importante Decoraţii să fie oferită formaţiei „CARGO”. N-am găsit altele, în afara cîntecului „Ziua vrăjitoarelor”, în care este vorba şi despre GHINION, cuvînt devenit celebru prin folosirea lui de către Preşedinte în campania prezidenţială!

  Întrucît în anii din urmă domeniul VRĂJITOARELOR a fost prezent mereu în emisiunile TV, probabil că ministrul Culturii a vrut să arate că este în trand, mai ales că, după tragedia de la Colectiv, muzica rock a devenit simbolul morţii absurde, de care acum vor să-şi lege destinul aproape toţi politicienii. N-aş vrea să cred însă că Vlad Alexcandrescu a decorat o formaţie rock îndrăgită doar pentru a semnifica legătura dintre acest gen de muzică şi felul în care s-a instalat noul Guvern!

  http://www.cotidianul.ro/iohannis-a-decorat-formatia-care-cinta-ziua-vrajitoarelor-in-care-este-vorba-si-despre-ghinion-272585/

 3. Da ,asa este mos gerila este personajul nefast al copilariei celor care au prins din regimul comunist.Tata însa a reusit sa ne faca sa intelegem diferenta dintre mos Craciun si mos gerila intr-o tehnica romaneasca!Dupa ce venea mos gerila la scoala si ajungeam acasa, ne intreba cum a fost,povesteam noi ce puteam si apoi tata ne anunta : no acum o sa vina adevaratul mos Craciun,pregatiti-va cu poezii si cu ce simtiti voi sa-i spuneti mosului.Se aprindea lampasul ca era economie la curent si de undeva de peste gradini, fiind la tara ,venea mosul echipat autentic.Barba era de cîlț,ochii erau diferiti in fiecare an si mama motiva ca este din cauza ca mosul vine de peste mari si tari,apoi era îmbracat intr-o șuba de cioban si in picioare pîslari.Mosul obosit se aseza si incepea un dialog de neuitat .Era o spovedanie a ce sotii am facut in anul care a trecut si ce jucarii credem ca ne-a adus.Apoi rand pe rand eram fermecati de ce scotea mosul din sacul de canepa.Pentru mine mos Craciun avea un miros de fan, o inima de bunic si de poet.De mos gerila am uitat si privind in urma simt ca a incercat sa ne minta dar nu a reusit!

Comentariile sunt închise.