România, 1988. „Dezastrul roşu”

Urmăriţi, mai jos, un film documentar relevant despre regimul comunist din România, realizat în 1988, în parte cu camera ascunsă, de către regizorul belgian Josy Dubié, şi difuzat în iarna lui 1988-1989, în Occident. Un film care vorbeşte, cu argumente, despre îndoctrinarea din societatea românească, despre cenzură, despre frica băgată în populaţie de organele represive, despre fomea obsesivă, despre alimentaţia „raţională” pe cartelă, despre distrugerea satului românesc şi a culturii tradiţionale, despre frig şi întuneric, ca mijloace de economie şi control asupra cetăţenilor, despre furt ca mijloc de supravieţuire, despre corupţia generalizată.

Uităm prea repede, uităm esenţialul unui regim diabolic. Ceauşescu nu a fost un erou, ci un călău. Ideologia lui nu a instituit raiul pe pămînt, ci iadul. Iar ce trăim astăzi sînt consecinţele unei mentalităţi şi ale unui comportament însuşite de români sub comunism.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


9 comentarii la „România, 1988. „Dezastrul roşu””

 1. Dragii mei, poate o sa va supere, dar trebuie sa va spun ca cenzura din ziua de azi din societatea vestica, presupus civilizata, este mult mai teribila decat ce a fost la noi pe timpul lui Ceausescu. Nu cred este normal sa luam de bune manipularile unui derbedeu din Belgia, o tara care accepta eutanasierea copiilor si care este o pepiniera de teroristi musulmani. Aceasta tara de rahat prin niste trepadusi ca pseudoregizorul din articol incearca sa ne convinga ce rau ne-a fost noua in communism si ce bine ca am facut ce am facut in 1989. Intr-adevar, oamenii stateau la cozi, nu era apa calda tot timpul si multe alte neajunsuri, dar sa nu uitam ce se intampla in ziua de azi, in care resursele Romaniei au fost vandute pe nimic, cand se pregateste invazia musulmana, pentru care distrugem o statiune balneoclimaterica, dorim casatorii intre homosexuali, distrugerea BOR si cate si mai cate. Un singur lucru nu trebuie sa uitam din acei ani, adevaratii eroi ai neamului, adica cei care au suferit si au murit in inchisorile comuniste si pe cei raniti si morti la Revolutie. Apropos, oare de ce faimosii jurnalisti straini, pe care unii ii ridica in slavi, nu realizeaza interviuri cu fosti detinuti politici, cu rudele celor disparuti la Revolutie si cu alti oameni care, realmente, ar avea ceva de spus? Romania este mult mai mult decat #colectiv.

 2. Draga Cristian, nu ne intereseaza cine te plateste ca sa dai cu opinii in dreapta si-n stanga (dar mai ales in dreapta!)

  • specific romanului, e usor sa tragi concluzi,sa arungi cu bolovani in altu cand nu iti place parea lui, dar sa pretinzi ca te afli intr-o societate libera cel putin din punct de vedere al exprimarii opiniei.

 3. Atat comunismul cat si globalismul sunt ideologii anticrestine, care trimit la tad pe banda rulanta suflete de oameni.
  AMBELE SUNT LOVITE DE ANATEMELE BISERICII !

  Indicutabil, mantuirea in oranduirea iudeo-globalista este mult mai greu de obtinut pt omul de rand. Comunismul nu isi propusese sa satanizeze omul: voia un om nou secularist, care ajungea tot in iad. Dar oficial desfranarea, homosexualitatea, pedofilia, ocultismul erau catalogate ca rautati. NU EXISTAU ACTE BIOMETRICE, CARE INSEAMNA PE JUMATATE LEPADARE DE HRISTOS.

  IN ORANDUIREA COMUNISTA, DACA DECIDEAI SA DUCI O VIATA DE MANTUIRE LA MARGINEA SOCIETATII, AVEAI SANSE MARI SA REUSESTI.

  ASTAZI ACCEPTAREA DOCUMENTELOR BIOMETRICE INSEAMNA PARTIAL O LEPADARE, INSOTITA DE INTUNECAREA MINTII REFERITOR LA CELE DUHOVNICESTI. CUM AVERTIZEAZA SF PAISIE AGHIORITUL.

  Oranduirea iudeo-satanista este doar la inceput. Pe masura ce trece timpul ispitele vor creste.

  Intre o societate secularista si una care promoveaza agresiv valorile sataniste, prima e preferabila.

  Parintele Iustin Parvu indirecti si parintele ioanichie Balan explicit, au aratat ca era mai usor pe vremea lui Ceausescu. FARA A ADUCE VREO LAUDA IUDEO-COMUNISMULUI.

  PS: Posturile TV Antena 3 si Romania TV, nostalgice dupa vechiul regim, sunt anticrestine si anti BOR. Pt ca ce naste din soareci…

 4. @RomeoB
  Tu banuiesc ca esti din ala care citeste SACCSIV sau Cuvantul Ortodox.
  Tu iti dai seama ce tampenii spui? Daca zici ca e asa usor sa te mantuiesti in comunism si urasti societatea „satanista”, de ce nu te duci sa traiesti in tari comuniste precum Koreea de Nord, China sau Vietnam? Tu si toti nostalgicii. E scump biletul dar pentru „mantuire” merita.Pai sa vezi acolo prigoana adevarata, acolo daca ai vreo religie (oricare ar fi ea) te baga la inchisoare. Iar la ei inchisoarea e cu torturi din alea… chinezesti. Si las-o mai moale cu „iudeii in sus, iudeii in jos”, ca e rasuflata faza…

 5. @Big Man
  Esti plin de muchi si … atat.

  NOUA PRIGIANA SOFT E MAI PUTIN VIZIBILA, DAR FACE MAI MULTE VICTIME.
  La Bruxelles, ateii declarati sunt numeric mai multi decat crestinii (catolici+…). Nu am in vedere crestinii ce merg la biserica saptamanal pt ca dezastrul ar fi mai mare. In Franta e cam la fel.
  Bisericile sunt vandute sau trasformate in biblioteci, discoteci, baruri etc.

  PRIN URMARE POTI LOVI MAI EFICIENT FARA GULAG.

  Azi nu te mai baga la inchisoare: daca esti incorect politic pierzi locuol de munca care e oricum prost platit, dupa care casa si celelalte.
  Azi nu mai slavesti conducatorul suprem; dar daca zici ca homosexualitatea e pacat, ajungi pe drumuri.
  In Norvegia un copil a spus o poezie religioasa la gradinita, iar autoritatile i-au luat familiei toti ce 4 sa 5 copii si i-au dat la straini.

  PS: Cuvantul-ortodox se identifica aproape 100% cu punctul meu de vedere pe paerte politica.
  Sacciv e un entuziast, dar pe parte politica am in multe situatii alte puncte de vedere.

 6. e trist cum romani mei scumpi se ataca intre ei pe internet, opinia noastra peste tot, pana ne omoram intre noi, copii ai aceasi Romani care candva a dat tari oamenii valorosi, dar e greu sa recunostem cat e de bine acum avem comunism mascat in rahatul asta de libertate falsa, in care poti sa spui ce vrei ca fie nu conteaza fi daca nu-i ca a majoritati esti pus la zid, azi nu te i-a KGB, azi te i-au la pumni virtuali si comentari acide cine pofteste, daca nu esti pt homosexuali deja esti mort, daca ai o lecuta de cunostiinte istorice din respect pt tara si istorie iti aminteste macar putin ce a insemnat pt tara crestinismul, fara sa fi religios si sa d-ai banuti la BOR, cel putin nu catre BOR se duc aproape jumatate din salariu romanului de rand inainte de ai avea, nu se pune ca azi doar te batjocoresc diferit, nu te mai duce nimeni cu forta la Canal, dar iti baga Cancan,si muncesti ca un bou/vaca si 12 ore pe zi sa platesti rata la banca, si asta e libertate promisa, o d-ati pe religie e mai usor sa arungi asta in discutie, e mai delicat sa vorbesti depre spirituliate, dar argumente generale poate aduce orcine, pro sau contra, cati din voi isi permit sa mearga la un teatru, cati va duce-ti la servici cu drag, cati din voi au curaj sa arunce bani pe o carte, si nu de joc. nu tre sa fi bisericos, e de ajuns sa fi putin uman, chiar si pe net unde nu stie(aproape) nimeni cine esti, dar tre sa isi verse fiecare stresul acumulat cumva.

Comentariile sunt închise.