Ezio Bosso, viața merită trăită

Ezio Bosso este un mare pianist, compozitor și dirijor italian contemporan. A fost atras de muzică încă de mic, învățînd să citească partituri muzicale și să cînte încă de la vîrsta de patru ani. La vîrsta de 14 ani a devenit membru al trupei muzicale italiene Statuto în cadrul căreia a activat timp de trei ani. La 17 ani a decis să renunțe la muzica pop și să se concentreze pe muzică clasică.

De-a lungul carierei sale a concertat pe unele din cele mai prestigioase scene de muzică clasică, atît în calitate de dirijor cît și ca interpret: Royal Festival Hall din Londra, Sydney Opera House, Palacio de las Bellas Artes din Mexico City, Teatro Colon din Buenos Aires, Carnegie Hall din New York, Teatro Regio din Torinon, Houston Symphony, Auditorium Parco della Musica din Roma.

Compozițiile sale sînt folosite de coreografi celebri ca Edwaard Lliang, Christopher Wheeldon sau Rafael Bonchela, în piese de teatru de regizori ca James Thierrée dar și în filme unde a colaborat cu regizori de talia lui  Gaby Dellal sau Gabriele Salvatores.

Anul acesta a fost oaspetele de onoare al Festivalului de Muzică de la Sanremo unde a ridicat sala în picioare, după cum puteți vedea mai jos. Aveți răbdare și urmăriți clipul în întregime. Merită.

După cum vedeți, Ezio Bosso suferă de ALS, adică scleroză laterală amiotrofică, aceeași boală de care suferă și Stephen Hawking. ALS este o boală progresivă, invalidantă, fatală. Mersul, vorbitul, mîncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin tot mai dificile odată cu trecerea timpului. Dar asta nu-l împiedică să se bucure de viață.

Să ne bucurăm și să fim buni și noi alături de el. Viața merită trăită.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ezio Bosso, viața merită trăită”

Comentariile sunt închise.