Încă un argument pentru abrogarea Legii 217/2015: Cazul Vintilă Horia

Consiliul Local din Segarcea a hotărît, pe 10 februarie 2016, ca urmare a presiunilor făcute de Institutul „Elie Wiesel“, să retragă titlul de cetăţean de onoare conferit sciitorului Vintilă Horia – informează ziarul Adevărul.

Oficialităţile din Segarcea, localitatea în care s-a născut Vintilă Horia, i-au acordat acestuia, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare, în decembrie anul trecut, în semn de recunoaştere şi omagiu pentru opera sa. Imediat, Institutul „Elie Wiesel” a cerut revocarea titlului, invocînd Legea 217/2015 şi o sentinţă a Tribunalului Poporului din 1946, prin care Vintilă Horia a fost condamnat pentru „crime de război“.

Deşi academicieni, intelectuali şi jurnalişti au încercat nuanţarea cazului Vintilă Horia, scriitor cu o operă de maturitate remarcabilă, recunoscută internaţional, distins cu premiul Goncourt, dar şi autor, în tinereţe, al unor articole de propagandă fascistă, acuzaţiile aduse de Tribunalul Poporului în urmă cu 70 de ani prevalează în interpretarea şi aplicarea, azi, a contestatei Legi 217/2015, privind crimele împotriva umanităţii şi crimele de război – scrie „Adevărul”.

Cazul Vintilă Horia este încă un argument pentru abrogarea odioasei Legi 217/2015, pe baza căreia se încearcă epurarea culturii române de toate valorile conservatoare, după model (neo)marxist.

 

hotarirea de revocare a titlului de cetatean de onoare Vintila Horia


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Încă un argument pentru abrogarea Legii 217/2015: Cazul Vintilă Horia”

  1. O actiune lase si odioasa ! Rusine domnilor slugi,fara onoare si demnitate.Rau am ajuns! Si poate va laudati ca sunteti „juveti”?

Comentariile sunt închise.