Manipulare și dezinformare în epoca Facebook

După cum se știe, în seara de luni, 28 martie 2016, Marian Munteanu a fost prezent în platourile Realitatea TV, unde a vorbit despre ce este și ce vrea „Alianţa Noastră„.

Printre altele, Marian Munteanu a spus și următoarele:

…Senzația mea si convingerea mea este că e nevoie de o mobilizare…, cum să spun, de dimensiuni insurecționale, deci este nevoie de o…, nu numai de o intervenție civică obișnuită, este nevoie de o insurecție civică. Adică de o mobilizare, sigur, calmă, liniştită, organizată, fără paşi pripiţi, fără grabă, dar temeinică pentru că altfel acest sistem nu poate fi…, cum să spun eu, dislocat. E un sistem corupt, e un sistem greșit construit, care nu mai e capabil să ofere soluții.

După cum se poate vedea mai jos:

Iată cum a fost preluată și prelucrată această declarație:

Mai întîi site-ul DC News publică un scurt articol cu un titlu bombastic, Marian Munteanu, declarații șoc în emisiunea lui Rareș Bogdan, în care îl citează astfel pe Marian Munteanu:

Marian Munteanu a subliniat, în emisiunea lui Rareș Bogdan, că actualul sistem „construit pe crimă, înşelăciune şi jaf” este în criză. Din punctul său de vedere, „este limpede că este nevoie de altceva. Asta este concluzia mea. Convingerea mea este că este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurecţionale. Nu este nevoie doar de o intervenţie civică, ci şi de o insurecţie civică. Altfel acest sistem nu poate fi dislocat. Este un sistem profund corupt care nu poate fi învins”.

Pîna aici nimic de comentat, citatul atribuit lui Marian Munteanu, deși omite apelul acestuia la „o mobilizare, sigur, calmă, liniștită, organizată, fără pași pripiți, fără grabă, dar temeinică„, prezintă cititorilor în mod obiectiv mesajul pe care a vrut să-l transmită Marian Munteanu.

Mai departe articolul de pe DC News este preluat și distribuit pe Facebook cam cum veţi vedea mai jos, de către unii care se consideră singurii reprezentați ai Dreptei:

Disparut 25 de ani, ani in care, in afara lui Magureanu, nu a mai stiut nimeni nimic de el, Marian Munteanu si-a facut aparitia in ultimele luni, inconjurat de securisti si prorusi. Ca sa ce? Acum vrea sa organizeze o „insurectie” in Romania. Ca sa puna in loc, ce? Securitatea si capsaliotii tarisoarei?

Convingerea mea este că este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurecţionale. Nu este nevoie doar de o intervenţie civică, ci şi de o insurecţie” – ieri la Rares Bogdan.

Observați, vă rog, cum a reușit așa zisul „conservator român” să elimine exact cuvîntul „civică„, astfel expresia „insurecție civică” a fost transformată în „insurecție” cu ideea că cititorii săi o vor asocia cu insurecția armată. Momeala aruncată este imediat înghițită de aceștia. Iată cum comentează unul dintre ei:

Nu se autosesizează nimeni ? Insurecția nu este chiar o idee constituțională. Nici îndemnul.

manipulare si dezinformare

Dar poate că așa zișii „conservatori români” sînt mulțumiți de situația actuală din România, că altfel nu înțeleg de ce le e frică de o informare corectă a cititorilor, preferînd să apeleze la dezinformare și manipulare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Manipulare și dezinformare în epoca Facebook”

  1. Interesant acest interviu, dar…nimic nu poate fi schimbat decat printr-o reala revolutie. Cuvinte, cuvinte si nimic direct si folositor pentru popor.
    Marian, ajunge cu acest mod pacifist. Oare daca ramaneam in Romania, tot asa de „pacifist” as fi fost? Nicidecum, ticalosia si dictatura actuala nu poate fi schimbata ca in cehia comunista. Aici este vorba de multe victime disparute ca in timpul comunismului. Sunt fiu de detinut politic si m-am saturat sa vad cum valori ale cuvantului se incurca in fraze si rezultatul este prelungire actiunii de destramare si distrugere irevocabila a unui popor.

Comentariile sunt închise.