O nouă tulpină, extrem de rezistentă, a virusului HIV a fost depistată la un homosexual american

Se știe că virusul HIV s-a răspîndit inițial în cadrul comunităților homosexuale la începutul anilor 1980. După cîțiva ani virusul a fost depistat și la femei care l-au contractat de la parteneri de-ai lor pe cale sexuală.

De atunci s-au schimbat multe, în prezent SIDA, boala provocată de virusul HIV, poate fi ținută sub control dar virusul HIV nu poate fi complet eliminat din organism. Pentru aceasta pacientul trebuie să ia în fiecare zi un cocktail de medicamente antiretrovirale cu scopul de a ține sub control cantitatea de virus HIV din organism.

Ulterior au apărut așa numitele medicamente PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) adică un cocktail de medicamente antiretrovirale care trebuie luate zilnic pentru a preveni contractarea virusului HIV. La vremea respectivă doctorul Robert M. Grant, profesor la Universitatea din San Francisco, California și lider al echipei care a dezvoltat aceste noi medicamente spunea “cred ca homosexualii vor aprecia simțămîntul de a se simți în siguranță în timpul sexului și sînt recunoscător că PrEP contribuie la acest lucru.

Adepții libertinajului sexual au îmbrățișat cu bucurie apariția acestor medicamente, ca de altfel și industria farmaceutică producătoare.

Doar că nici aceste medicamente nu sînt 100% eficiente. Recent s-a depistat infecția cu o nouă tulpină a virusului HIV la un bărbat homosexual în vîrstă de 43 de ani, activ sexual, care lua zilnic Truvada, numele sub care se comercializează principalul medicament PrEP. Ce este și mai îngrijorător este faptul că aceasta nouă mutație a virusului HIV este extrem de rezistentă la o multime de medicamente împotriva HIV, inclusiv tenofovir și emtricitabine, componentele principale ale Truvada.

Cred că e doar o chestiune de timp pînă cînd această nouă tulpină HIV se va răspîndi. Și de această dată, ca și în anii 1980, va trebui să mulțumim comunității homosexuale pentru acest lucru.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „O nouă tulpină, extrem de rezistentă, a virusului HIV a fost depistată la un homosexual american”

 1. In Franta, s-a ridicat restrictia pe care au aveau homosexualii de a dona sange.
  Nu stiu cum stau lucrurile in privinta prelevarii de organe.
  In ianuarie 2016, Adunarea Nationala a votat legea prin care se pot preleva organe de la persoanele declarate in moarte cerebrala, fara a cere consimtamantul familiei http://droit-finances.commentcamarche.net/faq/51120-don-d-organe-et-loi-sante-ce-qui-va-changer.
  Cand am citit informatia aceasta, m-am gandit la faptul ca refugiatii care sunt primiti cu bratele deschise in Franta, habar nu au ca de acum inainte, daca ii loveste traznetul sau trenul, vor deveni donatori de material biologic, indiferent de convingerilor lor religioase.
  Intre 11 si 16 iulie va avea loc in Finlanda ” Campionatul european de donari de inima si plamani”.http://www.dondorganes.fr/333-championnat-europeen-des-greffes-du-coeur-et-des-poumons
  Ar trebui sa ne interesam ce spune legea in Romania in legatura cu drepturile homosexualilor de a dona sange si organe.

Comentariile sunt închise.