Care e urgența în grațierea infractorilor?

PSD își pune în aplicare planul de guvernare. Iată că, prioritar, pe agenda PSD figurează soarta infractorilor.

Conform art.1 din proiectul legislativ, „se grațiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanța de judecată”.

Prin ordonanță de urgență, guvernul Grindeanu vrea să grațieze și jumătate din cuantumul pedepselor cu închisoare „aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de 60 ani, femeilor însărcinate (gravide) sau persoanelor care au întreținere minori cu vârsta de până la 5 ani” dar și „restul de pedeapsă neexecutat din pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisă de instituțiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile în faze terminale”.

Întrebarea mea către domnul Grindeanu și guvernul său este: Care este urgența? Dacă studiem un pic Constituția României, la articolul 115, aliniatul 4, găsim următoarele:

(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.

Oare ne poate explica domnul Grindeanu situația extraordinară care impune emiterea unei asemenea ordonanțe de urgență? Cu siguranță, majoritatea covârșitoare a românilor nu consideră că soarta unor infractori condamnați definitiv este o situație extraordinară care impune o reglementare imediată. Dar poate mă înșel eu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Care e urgența în grațierea infractorilor?”

  1. Urgenta este simpla : dosarele pe rol al unor ” ilustrii ” psd-iisti , si nu numai , inclusiv, noul ” tatuc” , datorii din compania electorale privind anumite finantari, datoriii din compania electorala privind anumita propaganda , la anumite televiziunii, este firesc ca datoria catre ” popor ” , se pierde pe traseu din motive temeinice : gaura lui Ciolos, discursul lui Putin despre Moldova, si cate ale ” probleme urgente nationale ” nu vor mai fii, sigur vor incepe licitatiile de la Ministerul Sanatatii pentru 8 spitale regionale , sigur vor incepe licitatiile pentru 2500 gradinite , aici este rost de trai si interes major , restul va disparea cu scuzele de rigoare si cauze grave ” nationale .cu stima, Analistul

  2. Guvernul Grindeanu s-ar putea trezi ca este obligat sa primeasca sute de puscariasi romani condamnati de instante ale altor tari europene.
    Smecheria politicienilor lui Dragnea siTariceanu incepe sa semene a prostie.
    Cineva le-a soptit ca o sa le mearga cum le-a mers si pana acum, dar acel cineva, minte.

  3. Este de apreciat ca Sevil Shaiddeh, vice-prim-ministru, are un sondaj pe pagina sa de facebook: ”Sunteti IMPOTRIVA amnistiei si gratierii sau PENTRU?”
    Sondajul a apărut ieri. Până acum, mai puțin de 2500 oameni au răspuns, și nici aceia toți civilizat.

Comentariile sunt închise.