Alegerile din Olanda: Cum o înfrângere e prezentată ca o victorie

În cursul zilei de ieri s-au desfășurat alegeri parlamentare în Olanda. Rezultatele sunt cunoscute: pe primul loc s-a situat Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD) al actualului premier, Mark Rutte, care va avea 33 de deputați în următorul legislativ. Pe locul doi s-a situat Partidul Libertății (PVV) condus de Geert Wilders, partid considerat extremist de „elita” anticreștină și promusulmană a Europei, care va avea 20 de deputați.

Acest rezultat este prezentat ca o victorie a rațiunii și o înfrângere a populismului de extremă dreapta. Doar că nu e chiar așa. În primul rând, trebuie amintit că față de alegerile din urmă cu cinci ani, Partidul Popular pentru Libertate și Democrație a pierdut 8 mandate, adică o scadere de 20%, în timp ce Partidul Libertății a câștigat 5 mandate, adică o creștere de 33%. În al doilea rând, trebuie amintit că parlamentul olandez are 150 de locuri și că pentru a guverna ai nevoie să controlezi cel puțin 76 de mandate. Ori, de la 33 la 76 e o diferență destul de mare de 43 de mandate. Putem spune că partidul premierului Mark Rutte va fi în minoritate în viitoarea coaliție de guvernământ.

Și acest rezultat este întâmpinat cu urale și prezentat triumfalist de elita de la Bruxelles: „Un vot pentru Europa, un vot împotriva extremismului!” sau „Extrema dreaptă pierde alegerile din Olanda la scrutinul care a mobilizat masiv alegătorii.”

Îmi pare rău să-i dezamăgesc, dar realitatea este cu totul alta, curentul naționalist este în creștere și acest lucru a fost confirmat încă odată la urne, exact cum s-a întâmplat anul trecut în Marea Britanie și SUA.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


7 comentarii la „Alegerile din Olanda: Cum o înfrângere e prezentată ca o victorie”

 1. O posibila raportare a situatiei din unele tari apusene la realitatea României nu are nicio relevanta. Alta istorie, alte traditii, la noi oamenii isi doresc restaurarea normalitatii, nici un nationalism.

  Nu exista nationalism in România.

 2. Din punctul meu de vedere si in acest spatiu lucrurile stau simplu: cei care predica un asa zis nationalism raman simpli predicatori care nu sunt de folos nimanui, dovada ca nu au avansat nici un pas. Le ramane fortelor nationale sanatoase sa invaluiasca si sa avanseze in liniste pentru a cuprinde totul, far-a prinde chiar de veste. In rest, e vorba de strategiile care aduc victorii.

  • Din punctul mai multora de vedere marxismul cultural avanseaza pas cu pas deci si nationalismul autentic inainteaza la fel.Cine vrea unul de mana a doua sa mearga la PSD sau la USR numai ca lumina nu va mai fi la capatul tunelului ci arhiconii, demonii predicatori.

 3. Partidul Popular Liberal (VVD) al lui Mark Rutte a pierdut in fapt 8 locuri, ramanand cu 33 din 41.
  Pana la aceste alegeri VVD a fost aliat cu socialistii (PVDA, social-democrati) care au suferit o prabusire istorica, ramanand cu 9 locuri din 38!
  Crestin democratii au revenit in forta (dupa un deceniu) cu 19 locuri in Parlament si gruparea ChristenUnie (partid marcat crestin) a obtinut 6 locuri. Forumul pentru democratie (eurosceptici) a castigat 5 locuri.
  Cu aceste date putem reanaliza rezultatul alegerilor.
  Wilders (PVV) a pierdut, dar dreapta crestina a castigat!
  PVV a pierdut prosteste. Intr-o tara realmente multiculturala, strategia de campanie a blondului impecabil coafat a fost de neinteles.
  Cine a calatorit in Tarile de Jos a inteles care sunt valorile acestei tari (munca, buna organizare, respectarea traditiilor, spiritul de economie) si la ce sunt sensibili olandezii.
  O tara care a avut colonii nu are dreptul sa respinga brutal emigrantii, or’ Wilders a ofensat o parte importanta a electoratului rezident prin lumea larga.
  Lectia acestor alegeri ne intereseaza in cea mai mare masura tocmai pentru ca ne demostreaza cat de important este ca dreapta sa militeze prin valorile cultural crestine, nu prin sloganuri ieftine de genul ” vin strainii si ne iau locurile de munca”.

  https://www.rtbf.be/info/monde/detail_elections-legislatives-neerlandaises-2017-le-taux-de-participation-en-hausse?id=9555147

  https://fr.wikipedia.org/wiki/Empire_colonial_n%C3%A9erlandais

 4. Nationalism – neam si mai „nou”, natiune.
  Iubirea si apararea neamului este prima conditie a supravietuirii biologice, culturale si desigur, sociale.
  Este schizofrenic sa vezi „modernizarea” conceptului, fiind considerata normala dubla ori multipla…. nationalitate, de parca omul are mai multe personalitati, … in psihiatrie este cunoscut sindromul „personalitatillor multiple”, tema prediclecta la Oniv California – Davis pentru experimentele de „control al mintii”.
  Omul are doua izvoare biologice – tatal si mama, acestia putand apartine de neamuri biologice diferite.
  A-i atribui insa multiole nationalitati inseamna a-l „formaliza” poltic, a-l face „multicultural” cand de fapt este acelasi om si -ca oricare altul – poate avea cunostiinte culturale, inclinari – sa le zic – filozofice, estetice variate.
  Astfel incat, NATIONALISM nu inseamna ura altor neamuri ci pastrarea identitatii individuale si de grup.
  Este rau ca educatia ultimelor 7 decenii, influentata de marxismul cultural a transformat / denaturat continutul termenului.
  Nu poti fi patriot fara sa iti iubesti neamul localizat pe un anumit teritoriu… care formeaza PATRIA.
  Nu poti fi patriot fara a fi nationalist.
  Singura remarca – national in sensul „curat” este neam, in sens „globalist” inseamna „toate-s una”, metisare, regresul omului in „obiect de inventar”, definirea sa ca „numar miscator”.

 5. Olanda este ” evreul europei „. asa cum bine a definit-o, exact prim-ministrul ei, popor care a existat de sute de ani, numai prin comert, acum cumpara , maine vinde , nu are o mare problema , privind , grupul sau grupurile parlamentare , deoarece ele se vor schimba , in functie de interesul economic, al celor care gestioneaza fiecare grup politic, o singura lege este valabila si va ramane permanenta , de sute de ani la ei , va ramane la putere ” cel care va aduce mai multi bani , pentru ceilalti ” , deci peste doua ,trei luni , structura politica , se poate schimba radical , doar interesul economic, va ramane permanent. cu stima, analistul

 6. Olandezii si scotienii sunt socotiti zgacitii Europei. Pentru francezi, migratia estivala a olandezilor in caravane, din nord catre sudul insorit al Spaniei si Portugaliei este un cosmar. Olandezii se hranesc pe drum cu alimente din tara lor, nu cumpara amintiri de la buticurile din parcari si aleg soselele ocolitoare pentru a nu plati taxele de autostrada, oribil de mari.
  Poate pentru aceasta chiverniseala excesiva, pentru faptul ca sunt duri pe piata Asigurarilor si a comertului cu metale rare, sunt socotiti evreii Europei.
  Este adevarat ca sunt renumiti pentru abilitatile lor comerciale, dar nu traiesc doar din negot .
  Sunt a 16 a economie mondiala.
  Spre deosebire de nemti, belgieni, francezi si romani, nu si-au distrus industria siderurgica (produc oteluri la IJmuiden), de turism si de pescuit si sunt performanti in extractia de gaze naturale (zacaminte la Groningue) si petrol, in constructia de utilaje agricole, microelectronica, petrochimie.
  In agricultura sunt recunoscuti pentru fermele lor model de bovine, ovine si porci, pentru serele de flori de la Westland, pentru culturile de cartofi si sfecla si mai nou, de cereale..
  Olandezii se tem de dezordinea din Europa, mai ales dupa ce au inteles, odata cu abdicarea strategica a reginei care a acceptat introducerea legilor impotriva vietii in schimbul pastrarii privilegiilor monarhice, ca lumea a carmit-o intr-o directie aleasa de o banda de alienati mintali.

Comentariile sunt închise.