„Pericolul” legionar

De vreo săptămâna adversarii normalității au pus tunurile pe Coaliția pentru Familie. Dar pentru că nu au argumente să combată demersul și cererea perfect legală formulată de Coaliție de modificare a Constituției, s-au legat de alte chestii, pe care ei le consideră a fi compromițătoare. De noi s-au luat pe motiv că am îndrăznit să spunem adevărul în legătură cu perioada interbelică.

Domnii și doamnele adversari ai normalității se află într-o companie selectă. Din 1947 și până în prezent toți tovarășii lor au fost și încă sunt îngroziți de legionari. Nici comuniștii, nici urmașii lor de după 1989, nici progresiștii de azi nu au fost îngroziți sau înfricoșati că vin țărăniștii sau liberalii și schimbă lucrurile în bine în România. Pentru că atât comuniștii cât și țărăniștii și liberalii s-au tot succedat la conducerea României cu rezultatele pe care le cunoaștem.

Dar dușmanul principal au fost și sunt legionarii. Iată ce spune unul dintre progresiști:

Din cauza unora ca ei (a simpatizantilor legionarilor, n.m.), una peste alta, ecosistemul CpF este potential mai periculos decat ecosistemul homosexual. Sa fim serioasi, daca un gay va zice ca scoate pusca la voi nu riscati decat, in cel mai rau caz, sa vedeti celalalt cuvant cu p…… (s.m.)

Cand un fan al Legiunii spune ca scoate pusca….. incepe sa fie o problema. Iar asta ar trebui sa va sperie putin. Nu vorbesc inca de teama fizica cat una morala, de a va afla de partea naspa a istoriei, cu categoria naspa de (peudo)crestini.

Observați cum exact aceeași amenințare este trata diferit, e doar o glumă nevinovată dacă e făcută de un gay. Și tot sfertodoctul respectiv ne explică și cine sunt legionaraizii:

Legionaroizii este niste baiti carora le place (in mod spiritual) de alti baiati care au tras i trecut cu pusca in civili (grafia sfertodoctului, n.m.)

I-auzi, am învățat ceva nou. În cazul asta noi, ca români, nu mai avem scăpare, suntem o țară plină de „legionaroizi”. Să explicăm.

În timpul răscoalei țărănești de la 1907 puterea era deținută de PNL. Numărul de victime variază între 4.000 și 15.000 de țărani. Numai domnul I. C. Brătianu susținea în parlament că s-au înregistrat „doar” 419 de victime din rândul țăranilor.

Să trecem acum la anul 1929 și greva minerilor de la Lupeni sătui de bunăstarea pogorâtă peste România odată cu venirea la putere a PNȚ. Iată ce scria Panait Istrati despre înăbușirea revoltei:

Peste 20 de oameni au fost ucişi pe loc, în timpul represaliilor, iar alţi peste 150 au fost răniţi. Minerii au ripostat cu pietre, iar în cele din urmă au fost siliţi să se retragă din faţa ploii de gloanţe îndreptate asupra lor. „La Lupeni n-a fost o potolire a unei revolte, ci o vânătoare de oameni. Autorităţile au băut până la ziua şi au dat de băut şi la soldaţi. Un prefect beat a tras cel dintâi după sunarea goarnei. S-au împresurat minerii şi au fost măcelăriţi, fără să li se dea putinţă de a fugi, apoi, când au reuşit să fugă, s-a luat grănicerimea după ei, beată de vin şi de sânge„, relata scriitorul Panait Istrati, într-un articol dedicat conflictului din august 1929. (Adevărul)

Despre regimul comunist care a terorizat țara până în decembrie 1989 nu cred ca e cazul să scriu. Numărul victimelor este de ordinul zecilor de mii, cel puțin.

Și să ne oprim la momentul Piața Universității din 13-15 iunie 1990. Puterea era deținută de FSN și Ion Iliescu cu niște majorități zdrobitoare. Mineriada declanșată de puterea de atunci s-a soldat, conform autorităților, cu șase victime. Asociația Victimelor Mineriadelor susține că au fost peste 100 de victime.

Cred că am acoperit tot evantaiul politic, de la stânga la dreapta. Deci, conform sfertodoctului, România este o țară de „legionaroizi”.

Iar acum a venit, din nou, rândul legionarilor să fie prezentați ca fiind pericolul numărul unu din România. La asta au recurs și recurg adversarii normalității când nu au argumente să combată o idee: Săriți și apărați ordinea de stat! Vin legionarii! Rebeliune legionară!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Pericolul” legionar”

 1. Si merg cu aberatiile pana la a-l psihanaliza pe tatal viitorului Capitan, care intr-o poza facuta la sfarsitul anului scolar, aflandu-se alaturi de fiul sau, scruta zarile in loc sa il priveasca pe Corneliu, in varsta de 10 ani, in crestetul capului.
  Postura acestuia ii sugereaza doamnei Tatiana Bran, fosta purtatoare de cuvant a Presedintelui Iohannis (specialista in stofe si stambe), ca viitorul lider legionar a fost dominat de personalitatea tatalui si a dezvoltat un hiper complex de superioritate si rivalitate, derivat din unul de inferioritate.
  Tatal si-a dominat fiul atat prin centimetri, cat si prin debitul verbal.
  Tatiana continua sa isi aprecieze sponsorii, comanditarii, stapanii, cam in aceeasi masura in care ii apreciaza oradeanul Mihai Maci.
  Mananca si ei o paine, vai si amar de viata lor….
  http://www.contributors.ro/cultura/cine-era-corneliu-zelea-codreanu/
  http://www.contributors.ro/editorial/esecul-coalitiei-pentru-familie/

Comentariile sunt închise.