Fostul ministru Vlad Voiculescu, acuzat că îl elogiază pe ”legionarul” Țuțea

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în guvernul Dacian Cioloș, a postat pe pagina lui de Facebook cîteva rînduri în memoria lui Petre Țuțea, de la nașterea căruia s-au împlinit 115 ani pe 6 octombrie. A spus că a citit cîte ceva din și despre Țuțea pe vremea cînd era liceean și a fost plăcut impresionat. A dat și vreo două citate care i s-au părut relevante.

Și a pățit ca Mihai Neamțu, cînd a recitat ”Ridică-te, Gheorge, ridică-te, Ioane!”, poezia pentru care Radu Gyr a fost condamnat la moarte de comuniști.

Miliția gîndirii s-a năpustit să-l pună cu genunchii pe coji de nuncă, pe motiv că elogiază un legionar.

Geaba a zis omul că Țuțea n-a fost în Mișcare. ”N-are a face, e legionar în gîndire” – i s-a răspuns prompt.

Ce anume e legionar la Țuțea? Naționalismul, creștinismul și faptul că a făcut 13 ani de închisoare pentru poporul român.

Curată judecată marxistă: mergi la biserică, îți iubești țara și crezi în neamul tău, ești legionar. Bun, și-atunci apare întrebarea legitimă: de ce e așa de rău să fii legionar? Ne explică un alt fost membru al guvernului României, dar în vremea lui Ponta, și mai minoritar așa. Cică ”un legionar e un legionar și nimic mai mult”. Lămuriți?

Nu de logică și argumente au nevoie neomarxiștii noștri, ci de sînge pe pereți. Oricine va îndrăzni să iasă din linia lor de gîndire, ”corect politică”, adică oricine va avea un discurs diferit, cu nuanțe și cu azimutul pe adevăr,  va fi asasinat moral.

Deocamdată, Vlad Voiculescu a primit un avertisment, la care, după cîte l-am văzut în comentarii, a rezistat destul de bine. Însă, dacă e bine orientat, nu va mai recidiva. Alții ca el, care obișnuiesc să gîndească singuri și mai au și curajul opiniilor, măcar din cînd în cînd, vor învăța și ei ceva din această pățanie. Iată ce menține trează vigilența milițieniilor gîndirii!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Fostul ministru Vlad Voiculescu, acuzat că îl elogiază pe ”legionarul” Țuțea”

  1. @nisof
    Ne dau lectii, pentru ca li-se permite acest lucru.
    Socialistul Mitterand a refuzat sa ceara iertare pentru deciziile luate de guvernul Vichy, iar republicanul Chirac a ingenunchiat poporul francez in fata istoriei, confirmand proorocirea lui Mitterand privitoare la presiunea urii ce poate traversa secolele.
    https://www.youtube.com/watch?v=4ljGIdiSHdA
    Problema este ca nici temenelele lui Chirac nu au fost suficiente. Franta lui Chirac, in care atat stanga cat si dreapta aveau dreptul sa se exprime, nu mai exista. Ura despre care vorbea Mitterand nu este doar un sentiment ci si un mecanism diabolic de complex. Acest mecanism a decis spre pilda sa distruga imaginea si opera lui Cousteau.
    Iohannis joaca in acest moment rolul pe care l-a jucat Chirac, mizand pe slugarnicia intelectualilor oportunisti, frustrati, meschini, mediocri.
    In Romania nu se vorbeste despre Palestina, despre UNRWA, despre conditiile in care muncesc romanii in Israel, despre absurditatea existentei unui parlament evreiesc european, nu sunt invitati si publicati Jacob Cohen, Shlomo Sand, Gilad Atzmon, adica Romania nu functioneaza ca un organism sanatos.
    In momentul in care romanii isi vor regasi reflexele normale, exprimandu-se fara ura impotriva urii, politicul va urma firesc respiratia poporului, iar sustinatorii lui Antonescu si Florian se vor sterge din propria initiativa din manualele de istorie contemporana.

Comentariile sunt închise.