A.U.R. apără Roșia Montană

Astăzi dimineață, de la ora 10.00, liderii Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu și George Simion, au susținut  conferință de presă pe mai multe subiecte de larg interes, din care se desprinde cel referitor la necesitatea înscrierii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

George Simion și Claudiu Târziu au făcut o trecere în revistă a tot ce înseamnă Roșia Montană, din punct de vedere ecologic, economic, social, istoric, arătînd că situația lamentabilă actuală se datorează unor complicități majore între guvernanții României, indiferent care au fost și sînt în ultimii 20 de ani, și anumite cercuri financiare și de influență din străinătate.
În timpul conferinței a fost difuzat și pus la dispoziția presei și un film făcut de George Simion la Roșia Montană.

”Îi invităm pe toți românii să participe la manifestările care se organizează în România, dar și peste tot în străinătate, pentru apărarea patrioniului uriaș care există la Roșia Montană. Ziua de astăzi și ziua de mîine sînt foarte importante din acest punct de vedere! De aceea, noi vom participa cu membrii și simpatizanții noștri la protestul care are loc astăzi în Piața Victoriei. Cerem guvernului Ludovic Orban să-și respecte promisiunile! Cerem să reia procesul de includere a Roșiei Montane sub protecția UNESCO acum! Dacă nu se va întîmpla asta, vom continua cu seria de proteste”- a declarat George Simion.

Claudiu Târziu a explicat, la rîndu-i, de ce un partid conservator este interesat de un mediu curat: ”Viziunea noastră politică este una spiritualistă și, din această perspectivă, ne preocupă și mediul înconjurător. Lumea este creația lui Dumnezeu, iar noi avem dreptul să ne folosim de ea, dar avem și datoria de a-i păstra integritatea, de a ne îngriji să rămînă un loc curat și sănătos. Nu trebuie să exagerăm în nici o privință. Această atitudine ne diferențiază net de eco-marxiști, de ecologiștii extremiști de stînga, care ar vrea să închidă orice întreprindere de producție de bunuri sub cuvînt că luptă contra poluării”.

Membrii și simpatizanții A.U.R. se vor afla diseară, de la ora 18.00, în fața Guvernului, într-un miting în care vor solicita urgentarea includerii comunei Roșia Montană, din județul Alba, în patrimoniul UNESCO.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost