Hristos a înviat! Și lumea s-a schimbat

Au încercat să-L ucidă dinainte de a se naște. N-au înțeles că voința lui Dumnezeu n-o poți ucide. Dar au perseverat. L-au trădat și răstignit. Însă, spre disperarea lor, a înviat. Și pe miracolul Învierii s-a ridicat adevărată lume nouă, a adevăraților Oameni Noi, care au ales să trăiască în Legea Nouă. I s-a spus creștinism.

Tot ce aveți azi mai bun, tot ce are lumea mai bun – libertate, iubire de oameni, blândețe, iertare, pace, bucurie, prosperitate, caritate, cultură, știință, democrație, civilizație cum n-au mai fost niciodată-s-a născut în lumea creștină și s-a răspândit pe tot Pământul cu o viteză uluitoare, în numai 2000 de ani. Totul prin sacrificiul, credința și speranța nemuritoare a generații peste generații de creștini. Și pe ei au încercat să-i omoare și chiar i-au omorât. O fac și azi, când creștinii sunt cea mai persecutată minoritate religioasă din lume – Africa sau Asia necreștină, de la Mediterana până-n China, sunt pline de martiri creștini contemporani – și cea mai disprețuită și atacată majoritate religioasă la ea acasă, în Europa sau America.

Un singur lucru n-au reușit niciodată, nici nu vor reuși: să omoare speranța nemuritoare și credința în Calea, Adevărul și Viața pe care Iisus ni le-a arătat și dovedit prin sacrificiul și Învierea Lui. Aceasta este Moștenirea cea mai de preț. Noul Testament. Cine înțelege, bine. Cine nu, să învețe.

Iisus chiar a înviat. Paște Fericit!

Post scriptum

M-am născut în dictatura comunistă. Nici măcar atunci n-au îndrăznit să ne închidă bisericile si pe noi în casă de Paște, cu armata, jandarmeria și poliția. Au făcut-o acum. Felicitări președintelui Iohannis, premierului Orban și Comitetului urgentist condus de străinii de creștinism Arafat și Cercel. Au depășit performanța totalitară a fostului Partid Comunist Român, a Marii Adunări Naționale și a Degrabă Impușcatului. Felicitări și „creștinilor” care au aplaudat măsura netezindu-le calea – fără ei, n-ar fi reușit. Toți sunt pe calea cea bună – calea celui mai mare umanist din istoria lumii, ghici cine? Aflati pe link, la sfarsit.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost