Nu mai suntem în siguranță nici măcar în locuințe

În România, în acest moment, este în vigoare decretul semnat la data de 14 aprilie de președintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.

La articolul 2 acest decret prevede următoarele:

Art. 2. – Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul următoarelor drepturi şi libertăți, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 3 alin. (5):

 • libera circulație;
 • dreptul la viață intimă, familială și privată;
 • inviolabilitatea domiciliului;
 • dreptul la învățătură;
 • libertatea întrunirilor;
 • dreptul la grevă;
 • dreptul de proprietate privată;
 • libertatea economică. (sursa)

Când am citit m-am amuzat, cum adică se restrânge dreptul la viață intimă, familială și privată? Care-i șmecheria cu inviolabilitatea domiciliului? Adică ni se poate interzice să locuim cu familia? Intră peste noi în case? Au voie să facă orice? Să ne ridice fără mandat?

Cheful de râs mi-a trecut când am aflat de declarația dr. Michael Ryan, director executiv la Organizația Mondială a Sănătății, din data de 30 martie 2020. (sursa)

„În cele mai multe țări, din cauza măsurilor de carantină, majoritatea infectărilor se întâmplă în gospodării, la nivel familial. Într-un anumit sens, transmisia virusului s-a mutat din stradă în unitățile familiale. Acum ar trebui să-i identificăm pe cei suspecți că ar fi bolnavi, să-i scoatem din cadrul familiei și să-i izolăm, bineînțeles într-un mod sigur și demn.” (minutul 50)

Vă dați seama ce înseamnă asta la cât de zeloase sunt autoritățile române mai ales că cadrul legal le permite acest lucru? E chiar așa de greu să ne imaginăm razii în cadrul familiilor, ridicarea celor suspectați că ar fi infectați și izolarea acestora cine știe unde? La câți turnători a avut România credeți că nu e posibil ca vreun vecin cu care nu vă înțelegeți să sune la poliție și să le spună că lui i se pare că un membru al familiei dumneavoastră are gripă?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Nu mai suntem în siguranță nici măcar în locuințe”

 1. JOS GUVERNUL
  JOS IOHANNIS
  STOP „PANDEMIA” OCULTEI MONDIALE!
  JOS TICALOSENIA DIN PARLAMENT!

  DA, INDEPENDENTEI ROMANIEI!
  DA, AGRICULTURII ROMANIEI!

  DOAMNE, AJUTA!

Comentariile sunt închise.