De ce vreți să-l martirizați pe George Simion?

De cîteva zile încoace, toate structurile statului par că au o singură preocupare: cum să stingă protestul organizat de George Simion, lider al partidului ”Alianța  pentru Unirea Românilor” (AUR), în Piața Victoriei. Dar abordarea demonstrează că Puterea n-a învățat nimic din evenimentele similare, care au avut loc în România ultimilor 30 de ani. În loc să accepte dialogul cu protestatarii și astfel să încerce să dezamorseze conflictul, au trecut la represiune. Aceeași greșeală ca în Iunie 1990, cînd cu prima mineriadă sîngeroasă, la fel ca în 10 August 2018, la marele miting de protest al Diasporei. Trei decenii de ”democrație” scurse degeaba. Politicienii aflați la putere, de toate coloraturile, n-au învățat, în acest răstimp, să reacționeze altfel la proteste decît prin folosirea Poliției, a Jandarmeriei și a serviciilor secrete pe post de ghioagă. Este incredibil cum s-au blocat în această mentalitate totalitară.

O diferență este totuși, astăzi, forțele de represiune încearcă să păstreze aparențele. Cel puțin deocamdată, n-au trecut la violențe fizice asupra manifestanților. Dar se străduiesc din răsputeri să compromită protestul. De trei zile încoace, caută pretexte pentru a-i întocmi dosar penal lui George Simion. Au dat năvală la autocarul cu însemnele AUR din Piața Victoriei, căutînd droguri. N-au găsit. I-au scornit lui George o ilegalitate privind înlocuirea numerelor de înmatriculare – altfel legale – la autocar. S-a fîsîit repede, pentru că prea era cusută cu ață albă. Astă noapte, l-au oprit în trafic de trei ori în doi kilometri. I-au făcut alcool-testul și testul antidrog. Au ieșit, normal, negative. Apoi l-au obligat să vină la sediul Poliției Rutiere, unde l-au ținut timp de cinci ore și l-a acuzat că a condus mașina pe drumurile publice cu un permis suspendat. Polițiștii susțin că George a acumulat prea multe puncte de penalizare și de aceea avea permisul suspendat. Ciudat însă că nu i-a fost oprit permisul de conducere după ultima sancțiune, așa cum era normal. Nici nu a fost înștiințat că i s-ar fi suspendat permisul, iar George a fost oprit de nenumărate ori de poliție în ultimele săptămîni și s-ar fi putut constata dacă nu avea permisul în regulă. Pentru asta îl amenință cu un dosar penal. Să sperăm că Justiția nu va intra în acest joc murdar și că lui George i se va face dreptate în instanță.

Ce își închipuie guvernul PNL că se va întîmpla în urma hărțuirii co-președintelui AUR? Că se va speria, va claca, va abandona? Și dacă va rezista, pînă unde vor merge, pînă la anihilarea lui fizică? Și ce crede că vom face, în acest timp și în fața acestor provocări, noi, ceilalți membri ai conducerii AUR, ca și zecile de mii de membri și simpatizanți ai partidului din țară și din străinătate? Că ne vom potoli, că vom renunța să participăm la alegeri și vom risipi încrederea de care ne bucurăm din partea unei semnificative părți a românității? Și dacă vom continua proiectul nostru de renaștere și unificare națională, ne vor închide pe toți? Aici am ajuns?

Iacată dovada că nu există nici o diferență între partidele Sistemului, indiferent cum se numesc, și că toate reacționează antidemocratic, opresiv, criminal la opoziție. PNL procedează azi exact ca FSN/PSD în 1990 și 2018. Vorba ceea: PNL și PSD, aceeași mizerie!

Problema liberalilor, aflați astăzi la putere, este că, dacă vor continua pe acest drum, îl vor martiriza pe George  Simion. Adică îl vor transforma într-un simbol. Iar asta va pune în mișcare tăvălugul popular.

Spre deosebire de alți lideri politici care au fost scoși din scenă cu instrumentele autorităților statului, George nu este nici corupt, nici membru al vreunui clan de interlopi, nici nu a abuzat de vreo funcție publică, nici nu a făcut trafic de influență și, în consecință, nici nu este urît de electorat. Dimpotrivă, George este un tînăr care, de 15 ani încoace, militează pentru interesul național, din societatea civilă, pînă acum un an, și din fruntea unui partid politic, de anul trecut încoace. În acest demers de anduranță se încadrează și protestul început de el în 18 Septembrie a.c. și care are zece revendicări clare și dureroase pentru toți românii.

George este pentru electoratul care l-a creditat cu 120.000 de voturi în alegerile europarlamentare din 2019, la care a participat ca independent, speranța unei schimbări în bine. În plus, George a inițiat și conduce un protest public împotriva Sistemului. Or toate acestea fac imposibilă eliminarea lui din viața publică, fără a-l martiriza. Este o răstignire a nevinovatului care a îndrăznit să se opună Sistemului. Ceea ce va declanșa, inevitabil, o reacție de solidarizare a românilor cu el și cu cauza pe care o reprezintă. Acel moment va fi începutul sfîrșitului pentru guvernul PNL. Un PNL care deja a pus la grea încercare răbdarea și nervii românilor, arătînd, din luna Martie încoace, o incredibilă poftă de dictatură și, prin asta, pregătind terenul pentru o nouă revoluție.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „De ce vreți să-l martirizați pe George Simion?”

  1. ii vor provoca un accident mortal de masina , asa se procedeaza peste tot , de la Rusia si pana in SUA…securistii din Romania au facut practica cu mafiotii din sudul Italiei , unde au invatat urmatoarea procedura: hartuire , apoi incendierea si distrugerea bunurilor , apoi se vor lua de familia sau cei apropiati domnului Simion, il vor distruge cu amenintari , intimidari fizice ( rapire) si / sau psihice ( vezi Aldo Moro si mainile curate)…sunt curioasa daca exista avocati penalisti in Romania ,care sa il apere ( la cata lasitate si coruptie exista si mai ales incompetenta) .
    Va scriam acum un an cred, nu exista solutie decat un razboi civil , caci societatea este putreda , pe 95% ” ii doare in basca”-asa se exprima , dar in aceste zile il denigreaza pe Simion si implicit pe voi , pe toate caile de socializare virtuale si non .

Comentariile sunt închise.