Drenarea mlaştinii

Un paradox al cenzurii este că măreşte prestigiul celor pe care îi ţine sub obroc. E cazul partidului AUR – Alianța pentru Unirea Românilor. Potrivit sondajelor, ne-am născut morţi din faşă. Dar potrivit simpatiei pe care o simţim în ţară şi în diasporă, sîntem pe val. Notorietatea AUR-ului creşte pe măsură ce brîul de proscriere cu care sîntem înconjuraţi se strînge tot mai mult. Aproape nimeni nu suflă un cuvînt de laudă despre AUR (o excepţie demnă e glasul lui Valerian Stan), dar toţi au auzit de el. AUR e secretul lui Polichinelle. E ca un lemur apărînd în coşmarele celor care nu mai vor să audă de partide de dreapta. Fiindcă AUR nu are ambiguităţi de doctrină. E făţiş creştin şi răspicat conservator. E ca un spin împotriva binefăcătorilor dornici să ne boteze cu apa progresului ateu. E familist, patriotic şi unionist. Vrea unirea cu Basarabia şi se împotriveşte hegemoniei ruseşti. Este exponentul dorinţei românilor de a scăpa de plaga parveniţilor din fruntea ţării. Este simbolul acelui entuziasm mistic pe care îl trăieşti doar în preajma alor tăi.

De la ţărănişti încoace, nici un alt partid de dreapta nu şi-a ridicat fruntea în România. Fiindcă liberalii sînt de dreapta cum sînt eu luptător jihad. Cît despre userişti, nici un fard, oricît de gros, nu le mai poate ascunde fermentul marxist. Intrarea noastră în Parlament va însemna dislocarea treptată a flagelui corect politic. Un flagel pe care guvernanţii îl răspîndesc cu zel de servitori. Va însemna înlăturarea învîrtiţilor care ne-au îndopat minţile cu lozinci egalitariste. Va însemna ridicarea în rang a religiei creştine, a memoriei deţinuţilor politici şi a apartenenţei la o naţiune. De aici frica ambuscaţilor politici faţă de AUR. De aici conspiraţia tăcerii care ne înconjoară.

Reputaţia AUR-ului e mare cît tivul de boicot mediatic la care sîntem supuşi. Sîntem pacostea căzînd peste capetele şarlatanilor scrobiţi. Sîntem ca un duh al cărui cîmp îl simt mai ales cei care ne vor morţi pentru totdeauna. Şi vom intra în Parlament nu pentru a ne îndopa cu privilegiile unei sinecuri lunare, ci pentru a sparge monolitul de supuşenie faţă de socialismul venit de la Bruxelles. Timpul curge în favoarea noastră: molestarea socialistă (prin tot ce înseamnă generic corectitudinea politică) va spori pe zi ce trece, iar românii se vor trezi cînd vor simţi că libertatea de expresie e o balivernă prinsă într-un articol ipocrit dintr-o Constituţie vetustă. Şi atunci vor vedea că singurul partid care face ce spune (criteriul Dreptei e că fapta e în congruenţă cu vorba) e AUR.

Mi-e atît de scîrbă de politică încît nu am cum să nu intru în ea. Îi detest pe politicieni atît de mult încît trebuie să le iau locul. Altminteri, groapa cu şerpi îşi va perpetua progeniturile. Mlaştina cu reptile nu poate fi asanată stînd deoparte şi făcînd pe chibiţul nemulţumit, din a cărui gură lamentaţiile se ţin lanţ. Mlaştina trebuie drenată. AUR poate drena mlaştina. Şi o va face în următorii patru ani, şi nu oricum, ci din Parlament. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sorin Lavric

About Sorin Lavric

Filosof, scriitor, traducător; ultima carte publicată: ”Defazarea sufletească și alte eseuri” (Ed. Ideea Europeană, București, 2020).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Drenarea mlaştinii”

  1. Prima data dupa 30 de ani cand voi vota cu toata inima …locuiesc in Trieste si voi vota la Consulatul Roman din localitate ….va rog sa imi spuneti cum va gasesc pe scheda

  2. Întrebați de buletinul de vot?
    Dacă da, găsiți lista de candidați AUR atît pentru Senat, cît și pentru Camera Deputaților la poziția 7, pe pagina a doua a buletinului de vot.

Comentariile sunt închise.