Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Bugetul este un dezastru care lovește în Biserica noastră națională, în pensionari, în studenți. Este un buget al rușinii naționale

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat, luni, în plenul Parlamentului, proiectul bugetului pe anul 2021, despre care a spus că este un dezastru, un buget al rușinii naționale.

Despre buget, vă spun doar două cuvinte: este un dezastru. Este un dezastru care lovește în egală măsură în Biserica noastră națională, în pensionari, în studenți, în oameni maturi în deplină activitate. Este un buget al sărăciei, nu unul al onestității, este un buget al rușinii naționale, a subliniat co-președintele AUR, Claudiu Târziu.

Redăm integral discursul senatorului Claudiu Târziu, din plenul Parlamentului:

„Discursul meu vine un pic cam târziu, dar sper să nu fie prea târziu, întrucât intenționam să încep cu un apel la calm și la cooperare.

Mă temeam că el va cădea în gol și- probabil- asta se va și întâmpla și acum, întrucât calmul și cooperarea nu au fost constante ale dezbaterii niciodată în aceste Camere reunite (ale Parlamentului- n.red), cel puțin din momentul în care noi, AUR, am intrat în Parlament.

Nu sunt din nefericire nici în comisiile permanente ale camerelor noastre

Modul în care a fost discutat acest buget pe comisiile parl denota seriozitatea cu care s-a făcut acest demers….Lipsă.

De asemenea, arată respectul pe care coaliția de la putere îl are față de colegii din opoziție și, totodată, față de românii pe care noi, opoziția, îi reprezentăm.

De fapt, asistăm aici, nu la o dezbatere adevărată pe Legea Bugetului, o dezbatere care interesează întreaga țară.

Asistăm numai la o poziționare a partidelor pe care le reprezentăm. E puțin, însă este un prilej să spun că noi, AUR, ne poziționăm așa cum am făcut-o de la fondarea noastră, de partea românilor. Singuri, de partea românilor.

Suntem de partea românilor în stradă, pentru drepturile și libertățile lor, pentru drepturi care sunt atinse în demersurile coaliței de la putere care vizează topuri europene la vaccinare, pentru drepturi care țin de credința noastră creștină, pentru drepturi și libertăți care țin de circulația noastră liberă prin lume.

Ne opunem tuturor samavolniciilor care se fac sub pretextul pandemiei. O facem în stradă, o facem și de la acest microfon.

Suntem în stradă pentru drepturile minerilor, suntem în stradă pentru a apăra obiectivele strategice naționale, care stau să fie vândute de un Guvern care nu știe de unde să mai scoată bani.

Despre buget, vă spun doar două cuvinte: este un dezastru. Este un dezastru care lovește în egală măsură în Biserica noastră națională, în pensionari, în studenți, în oameni maturi în deplină activitate. Este un buget al sărăciei, nu unul al onestității, este un buget al rușinii naționale. Așa încât, știmați guvernați, nu aveți de ce să vă lăudați cu el. Nu vă lăudați, că nu este un buget cu care noi să mergem mai departe”, a spus Claudiu Târziu.

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 au intrat în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului, iar marţi vor primi vot final.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Bugetul este un dezastru care lovește în Biserica noastră națională, în pensionari, în studenți. Este un buget al rușinii naționale”

Comentariile sunt închise.