Campioană la vaccinare, Chile impune lockdown total, fără posibilitate de a ieși din case în week-end

În Chile, cea mai avansată ţară din America Latină în privinţa vaccinării împotriva coronavirus, cu peste 47 % din populație vaccinată, guvernul local a decis să impună un nou lockdown începând de sâmbătă, în contextul în care țara se confruntă cu o recrudescenţă brutală a infectărilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cei 19 milioane de locuitori, în Chile s-au vaccinat deja 9 milioane de persoane, din care 3 milioane au primit deja și dozele de rapel.

Chiar și așa, începând de sâmbătă, peste 80% dintre rezidenţi vor intra din nou într-un lockdown total, fără a avea măcar posibilitatea să iasă din locuinţe pentru a-şi cumpăra produse de primă necesitate pe durata weekendului. Guvernul încurajează populația să accepte „un ultim efort” pentru a învinge pandemia.

În România, s-au vaccinat aproape 2 milioane de persoane. De duminică, 28 martie, intră și în țara noastră noi restricții impuse de autorități în contextul pandemiei, printre care extinderea interdicției de circulație noaptea sau reducerea programelor magazinelor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Campioană la vaccinare, Chile impune lockdown total, fără posibilitate de a ieși din case în week-end”

Comentariile sunt închise.