Acad. dr. Ovidiu Bojor, la 97 de ani: Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat

Credința a fost la baza vieții și formării mele, mărturisește academicianul Ovidiu Bojor, doctorul farmacist care a descoperit insulina vegetală și a întemeiat fitoterapia modernă în România, scrie R3Media.

La vârsta de 97 de ani, dr. Ovidiu Bojor se consideră fericit pentru că trăiește în România și nu ezită să-și mărturisească dragostea pentru țară sau credința.

„La baza formării mele am crezut dintotdeauna că există ceva superior oamenilor şi, am urmat această cale. Am studiat, am predat, am făcut multe descoperiri, uneori m-am îndoit dar ceea ce mi-a rămas cu siguranţă, a fost convingerea că la baza vieţii noastre stă doar iubirea. Şi e de ajuns’’, a spus academicianul Ovidiu Bojor în cadrul emisiunii „Mic dejun cu un campion” de la TVR.

Potrivit lui Ovidiu Bojor, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, medicina alopată și energia plantelor nu se explud, ci se pot ajuta reciproc.

A început să studieze plantele din copilărie, sub îndrumarea tatălui său, profesor de științele naturii.

„Tatăl meu a fost cel mai bun mentor. Tatăl, profesor de științele naturii, mi-a determinat viitorul. Mergeam cu el pe munte, mă învăța tot felul de șerpi, gâzele, fluturii, păsările, absolut tot. La 7-8 ani cunoșteam toate plantele, în limba latină”, își amintește Ovidiu Bojor.

Pregătirea profesională care a urmat a fost însoțită și susținută de iubire și de credință.

„Am iubit tot ce e viu, tot ce e frumos, tot ce e înălțător și acesta mi-a dat în fiecare zi forța necesară să mai fac un pas înainte în evoluția mea spirituală. (..) Nu putem îngriji trupul, dacă neglijăm sufletul omului, fiindcă toate bolile apar din cauza sufletului bolnav”, a explicat Ovidiu Bojor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Acad. dr. Ovidiu Bojor, la 97 de ani: Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat”

Comentariile sunt închise.