Maestrul Dan Puric: Suntem atacați în imunitatea sufletească a poporului

Poporul român este precum o corabie naufragiată, căreia i-a fost schimbată busola, a spus maestrul Dan Puric, la Antena 3, într-un interviu despre situația din România, atât din perspectiva restricțiilor impuse în contextul pandemiei, cât și din punct de vedere politic.

„Poporul român e ca o corabie naufragiată, au schimbat busola. Pentru noi, punctul cardinal a fost întotdeauna Dumnezeu. Acum au inversat-o și s-a sfărâmat corabia (…) S-a mai întâmplat lucru acesta.

Știți că un om când face un transplant, se fac niște imunosupresoare. Niște medicamente care opresc imunitatea să se refacă.

V-ați gândit vreodată la imunitatea poporului român. V-ați gândit că tot ce fac, fac ca să nu se regenereze poporul?! Fac ca să nu aibă capacitatea să se refacă?! (…) Eu vreau să mă refac! Cu ce s-a refăcut poporul român? Cu credință, cu familie, cu tradiție cu modele, cu identitate și atunci ei aruncă, ca noi nu cumva să ne reface”, a spus Dan Puric, la Antena 3.

Potrivit maestrului Puric, poporul român este un popor obosit.

„ Am fost tocați (…) Eu îngenunchez în fața răbdării acestui popor. Nu este prost, îndură, dar găsește un sens în îndurare. Chiar și acuma, în mizeria asta, eu mă întâlnescu cu oamenii (…) și acum am mers prin țară (…) Românul întotdeauna a avut un raport cu istoria pe care a boicotat-o. (…) Românul știe tot timpul că Dumnezeu gestionează și că ăștia mutilează”, a mai adăugat Dan Puric la Antena 3.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost