Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre campania cu iz totalitar de anihilare a AUR: O campanie furibundă și coordonată, după un scenariu întocmit în laboratoarele celor mai puternici oameni ai statului român

În aceste zile se derulează o campanie furibundă și coordonată, atent regizată, de creare a unui climat de manipulare a opiniei publice prin acțiunile fățișe de discreditare și izolare a partidului AUR, singura formațiune de Opoziție autentică din Parlamentul României, a transmis, miercuri, senatorul Claudiu Târziu, într-o declarație politică depusă la Senat.

Aceasta este „societatea democratică” pe care o invocă adversarii noștri politici: cea în care vocile diferite de ale acestora trebuie înăbușite și anihilate, a subliniat liderul AUR.

Redăm integral declarația politică a senatorului Claudiu Târziu, co-președintele partidului AUR:

„În aceste zile se derulează o campanie furibundă și coordonată, urmând, se pare, un scenariu întocmit în laboratoarele celor mai puternici oameni ai statului român. O campanie atent regizată, de creare a unui climat de manipulare a opiniei publice prin acțiunile fățișe de discreditare și izolare a partidului AUR, singura formațiune de Opoziție autentică din Parlamentul României.

În urmă cu aproape o lună, prim-ministrul Cîțu făcea o afirmație halucinantă, comparând atitudinile publice împotriva măsurilor prin care autoritățile își închipuie că gestionează criza economico-sanitară, cu acțiunile unor „teroriști”. O etichetă delirantă, însă aparținând vocabularului propagandistic, utilizată deloc întâmplător, pentru a atrage înfierarea publică.

Săptămâna trecută, în contextul acțiunilor de protest împotriva deciziilor inexplicabile ale autorităților, președintele Iohannis a ieșit public, pentru a condamna ceea ce domnia sa vedea „propagarea urii, xenofobiei și antisemitismului”. Nimic, dar absolut nimic, din revendicările sau strigătele de disperare ale românilor care au ieșit în stradă nu are de-a face cu antisemitismul sau xenofobia. Nicio acuză nu este, însă, întâmplătoare. „Pas cu pas”, cei mai înalți demnitari ai statului român pun în aplicare o operațiune de dezinformare, încercând să manipuleze opinia publică, în scopuri evident politice, utilizând mistificări.

În urmă cu două zile, un consilier „onorific” al prim-ministrului a acordat un interviu unui post de radio, în cadrul căruia a atribuit partidului AUR o serie de etichete infamante și mincinoase. Acest domn, care este și Reprezentant Special al Guvernului României, a vorbit într-o limbă de lemn înfiorătoare, despre „lovituri la adresa democrației”, afirmând că noi, reprezentanții partidului, „am ști” că suntem „pasibili de scoatere în afara legii”. În accepțiunea sa, dar, mai ales, a celor care dirijează această operațiune, a te opune puterii politice conjuncturale înseamnă „a lovi în democrație”. Și, pentru aceasta, merităm nu doar să fim supuși oprobriului public, ci și să fim interziși ca partid politic! Dar nu numai atât! Nu doar să fim combătuți și denunțați, ci chiar să fim aruncați în temnițe!

Aceasta este „societatea democratică” pe care o invocă adversarii noștri politici: cea în care vocile diferite de ale acestora trebuie înăbușite și anihilate.

Din 6 decembrie încoace, noi, partidul Alianța pentru Unirea Românilor, deranjăm. Și deranjăm atât de mult încât mârșavii dezinformatori vor să ne închidă gura, să ne încarcereze, să ne suprime. Utilizând limba de lemn maniheistă și amenințătoare, propagandiștii ne atacă metodic. Dar, atacându-ne pe noi, atacă poporul român. Care nu mai poate fi înșelat și manipulat cu intrigi și teme false.  Cu Dumnezeu înainte!”

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre campania cu iz totalitar de anihilare a AUR: O campanie furibundă și coordonată, după un scenariu întocmit în laboratoarele celor mai puternici oameni ai statului român”

Comentariile sunt închise.