Ierusalim: Certificatul de vaccinare, obligatoriu pentru participarea la ritualului pogorârii Luminii Sfinte şi a Sfintei Liturghii din noaptea de Paşti. Sunt așteptați peste 2.500 de credincioși

Se aşteaptă ca slujbele din Săptămâna Mare, respectiv Sfânta Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti, de la Biserica Sfântului Mormânt, să fie săvârşite cu accesul a 2.000-2.500 de credincioşi, cu respectarea distanţării şi prezentarea certificatului de vaccinare împotriva coronavirusului, a declarat, Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, pentru Ziarul Lumina.

Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie a efectuat, marţi, 13 aprilie, o vizită de protocol la Patriarhia Ierusalimului. În cadrul vizitei au fost discutate şi detalii de ordin administrativ cu privire la ceremoniile ce se vor desfăşura în Săptămâna Sfintelor Pătimiri şi cu ocazia praznicului Învierii Domnului.

Părintele Teofil Anăstăsoaie a declarat, pentru sursa citată, că în urma consultărilor cu autorităţile civile, în special cu poliţia vechii cetăţi, sunt în curs de finalizare procedurile privind organizarea slujbelor specifice acestei perioade, mai ales a Ritualului pogorârii Luminii Sfinte şi a Sfintei Liturghii din noaptea de Paşti.

„Slujbele vor fi săvârşite într-un ritm normal, în Israel existând o relaxare a restricţiilor sanitare, pe fondul diminuării semnificative a numărului de bolnavi de covid. De aceea, se aşteaptă ca slujbele din Săptămâna Mare, respectiv Sfânta Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti să fie săvârşite cu accesul a 2.000-2.500 de credincioşi, cu respectarea unor norme de minimă distanţare şi prezentarea certificatului care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului”, a anunțat Părintele Teofil Anăstăsoaie, potrivit sursei citate.

Totodată, au fost purtate discuţii şi pe tema pelerinajelor, care urmează a fi reluate, cu unele restricţii sanitare, din această vară.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ierusalim: Certificatul de vaccinare, obligatoriu pentru participarea la ritualului pogorârii Luminii Sfinte şi a Sfintei Liturghii din noaptea de Paşti. Sunt așteptați peste 2.500 de credincioși”

Comentariile sunt închise.