Președintele Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Frați creștini, Dumnezeu ne-a ascultat rugile! Vom participa la slujba din noaptea Sfintelor Paști așa cum se cuvine și a statornicit Biserica noastră

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a primit cu bucurie mesajul transmis, miercuri, atât de președintele Iohannis, cât și de premierul Cîțu, privind anularea restricțiilor de circulație în noaptea de Paști și neimplicarea autorităților în organizarea slujbelor religioase.

Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică, a subliniat, miercuri, președintele Iohannis, cel care anul trecut recomanda românilor să stea acasă în noaptea de Paști și interzicea accesul credincioșilor la slujbe.

„Frați creștini, Dumnezeu ne-a ascultat rugile! Vom participa la slujba din noaptea Sfintelor Paști așa cum se cuvine și a statornicit Biserica noastră. Cu toții avem nevoie de acest punct de sprijin în haosul și nechibzuința vremurilor pe care le trăim”, a scris, pe Facebook, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, în noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei se ridică, subliniind că autorităţile nu se amestecă în felul în care vor fi organizate slujbele, a anunțat Agerpres.

„În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge, pur şi simplu, la Biserică. Deci, repet, în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la Biserică dacă doreşte.

Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în Biserică. Creştinii merg la Biserică să ia lumină, să ia Paştele şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială”, a declarat Iohannis, potrivit sursei citate.

Totodată, premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că noaptea Paştelui va fi fără niciun fel de probleme, menţionând că nu se va interveni în modul de desfăşurare a slujbelor religioase, iar circulaţia va fi permisă fără declaraţie, dar trebuie respectate regulile privind purtarea măştii, distanţarea socială, a informat Agerpres.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Președintele Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Frați creștini, Dumnezeu ne-a ascultat rugile! Vom participa la slujba din noaptea Sfintelor Paști așa cum se cuvine și a statornicit Biserica noastră”

  1. Ar fi fost culmea tupeului să își permită să interzică accesul oamenilor la slujba Învierii și în acest an. Eu personal m-aș fi dus cu siguranță la biserică. La o mânăstire undeva, dar m-aș fi dus din timp și nu aș fi acceptat să mai stau încă o dată acasă.

Comentariile sunt închise.