Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Președintele Senatului, Anca Dragu, promite Serbiei susținere necondiționată din partea României, în contextul în care drepturile românilor din Valea Timocului nu sunt respectate

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, i-a promis ambasadorului Serbiei la Bucureşti susţinerea necondiţionată din partea României în procesul de aderare la UE a ţării sale, în contextul în care drepturile românilor din Valea Timocului nu sunt respectate, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR, informează Agerpres.

„De la înalta poziţie de preşedinte al Senatului, doamna Anca Dragu şi-a permis ca la primirea de prezentare a ambasadorului Serbiei la Bucureşti să-i promită acestuia, în baza nu ştiu cărui mandat, susţinerea necondiţionată din partea României în procesul de aderare la UE a Serbiei.

Să faci aşa ceva după ce ai fost informat cu privire la faptul că românii noştri sunt supuşi unui proces de asimilare accentuat şi accelerat mi se pare cel puţin o iresponsabilitate, nu aş vrea să o numesc trădare. Doamna Dragu trebuie să explice în baza căror raţiuni şi-a permis să facă astfel de promisiuni, fără să-i atragă atenţia ambasadorului Serbiei asupra faptului că, pentru a deveni membră UE, Serbia trebuie să respecte şi ea, aşa cum o fac şi alte state membre deja sau în proces de aderare, să respecte deci drepturile minorităţilor, inclusiv ale minorităţii române sau vlahe, cum vrea să o numească”, a afirmat Târziu într-o conferinţă de presă.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu a efectuat, în luna martie, o vizită oficială în Valea Timocului (Serbia), în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni.

Cu această ocazie, senatorul Claudiu Târziu a avertizat că Parlamentul României nu va vota aderarea Serbiei la UE, dacă statul sârb nu va respecta drepturile celor 300.000 de români din zona Timocului.