Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Președintele Senatului, Anca Dragu, promite Serbiei susținere necondiționată din partea României, în contextul în care drepturile românilor din Valea Timocului nu sunt respectate

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, i-a promis ambasadorului Serbiei la Bucureşti susţinerea necondiţionată din partea României în procesul de aderare la UE a ţării sale, în contextul în care drepturile românilor din Valea Timocului nu sunt respectate, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR, informează Agerpres.

„De la înalta poziţie de preşedinte al Senatului, doamna Anca Dragu şi-a permis ca la primirea de prezentare a ambasadorului Serbiei la Bucureşti să-i promită acestuia, în baza nu ştiu cărui mandat, susţinerea necondiţionată din partea României în procesul de aderare la UE a Serbiei.

Să faci aşa ceva după ce ai fost informat cu privire la faptul că românii noştri sunt supuşi unui proces de asimilare accentuat şi accelerat mi se pare cel puţin o iresponsabilitate, nu aş vrea să o numesc trădare. Doamna Dragu trebuie să explice în baza căror raţiuni şi-a permis să facă astfel de promisiuni, fără să-i atragă atenţia ambasadorului Serbiei asupra faptului că, pentru a deveni membră UE, Serbia trebuie să respecte şi ea, aşa cum o fac şi alte state membre deja sau în proces de aderare, să respecte deci drepturile minorităţilor, inclusiv ale minorităţii române sau vlahe, cum vrea să o numească”, a afirmat Târziu într-o conferinţă de presă.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu a efectuat, în luna martie, o vizită oficială în Valea Timocului (Serbia), în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni.

Cu această ocazie, senatorul Claudiu Târziu a avertizat că Parlamentul României nu va vota aderarea Serbiei la UE, dacă statul sârb nu va respecta drepturile celor 300.000 de români din zona Timocului.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost