Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Ne asumăm jertfa pentru obiectivele naționale

Reunificarea Basarabiei cu România este un ideal realizabil, spune Claudiu Târziu, co-președintele AUR, singurul partid din România care va candida la alegerile din Republica Moldova din 11 iulie.

Într-un interviul acordat publicației Timpul, liderul partidului AUR, Claudiu Târziu, explică cum ar putea AUR să realizeze Unirea, ajungând în Legislativul de la Chișinău alături de alte partide de aceeași orientare din Republica Moldova.

Participarea la alegerile din Republica Moldova este singura cale prin care se poate realiza unirea românilor, subliniază senatorul Claudiu Târziu.

„Ne asumăm jertfa pentru obiectivele naționale”

Întrebat cum este posibil așa ceva, în contextul în care, în R. Moldova, alegerile sunt câștigate de regulă de către partidele de stânga, liderul AUR a răspuns:

„Este posibil, căci vom fi suficient de convingători asupra intențiilor noastre. Vom explica faptul că reunificarea înseamnă nu doar scoaterea unei granițe, ci lărgirea unei piețe, ridicarea nivelului de trai, salarii, pensii și alocații pentru copii mai mari, mai multe locuri de muncă și mai multe investiții străine. Unirea va însemna o schimbare a realității destul de dureroase din Basarabia. După reunificarea celor două Germanii, am văzut că puterea țării s-a dublat. Așa va fi și la noi – vom fi un stat mai interesant pe harta lumii atât din punct de vedere politic, cât și economic și social. Vom putea dezvolta toate regiunile românești, încât să-i readucem acasă pe românii care își doresc acest lucru, indiferent dacă sunt basarabeni, olteni sau transilvăneni, fiindcă și noi avem mare nevoie de ei.

AUR își asumă jertfa pentru obiectivele naționale, a precizat Claudiu Târziu.

„Știu că, vorbind de jertfă din perspectiva unui om politic, trezesc unele semne de întrebare. Dar să nu uităm că românitatea a avut oameni jertfitori în funcții publice, care au slujit idealul național până la ultimele consecințe, unii dintre ei murind pentru aceasta. De ce credem că nu mai suntem în stare să naștem astfel de oameni politici? Păi iată că, odată cu AUR, parcă se schimbă ceva. Prin simpla noastră existență, îi obligăm pe ceilalți să-și modifice cumva comportamentul. Și cei pretinși de stânga, și cei pretinși de dreapta au început să vorbească de biserică, de familie, de românii de pretutindeni. Încep să ne fure discursul, observând că succesul nostru este în creștere. La București lucrul ăsta se simte tot mai puternic”, a spus Claudiu Târziu.

„Proiectul globalist este un atac la libertate”

Acesta a menționat că AUR este un partid pro-UE, explicând că, initial, proiectul european nu a fost unul ideologic, iar fondatorii Uniunii au fost creștini.

„În momentul în care proiectul UE a fost puternic influențat de ideologia globalistă, a început să se urmărească crearea unui suprastat continental, în care statele naționale să se dizolve și să dispară controlul democratic. Proiectul globalist vrea o uniformizare a omenirii într-o mare masă de manevră, consumatoare de bunuri și servicii, care să nu pună probleme clasei conducătoare. Pentru aceasta se pune la cale un fel de aristocrație funcționărească.

Acolo cei care decid nu sunt aleși, ci se numesc unii pe alții. Nu sunt nobili prin sânge, sunt nobili prin relații. Ei nu dau socoteală nimănui și abuzează de statutul lor de înalți funcționari ai UE. Este un atac la libertate până la urmă. Iată de ce suntem contra Statelor Unite ale Europei. Dar toate neajunsurile astea pot fi reparate. În Parlamentul European există și reprezentanți ai unor partide aflate la guvernare în unele state membre, care susțin familia, credința, suveranitatea națională și dreptul la libertate. Mă refer la partidele PiS din Polonia, FIDESZ din Ungaria, care dețin puterea în țările lor, sau la Vox, care urmează să vină la guvernare în Spania. De ce n-am avea și noi o forță politică, care să apere interesul României de pe poziții sănătoase? ”, a precizat senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, AUR va adera la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, care este condusă de reprezentanți ai PiS, Vox și ai partidului Fratelli din Italia.

„Atât eu, cât și colegii mei de partid, credem că un proiect politic fără Dumnezeu este sortit pieirii. Dacă nu ai acest criteriu supraordonator al oricărei acțiuni omenești, inclusiv a celei politice, riști să ajungi într-o extremă sau alta, într-o fundătură sau alta. Poți schimba ceva spre bine numai dacă ai un înalt reper de moralitate și o frică de Creator, precum și o conștiință a faptului că, oricât de puternic vei fi, la un moment dat tot într-un mormânt vei ajunge, iar atunci vei da socoteală pentru tot ceea ce ai greșit. Numai cu aceste lucruri în minte și în suflet poți să-ți calibrezi o acțiune politică în beneficiul semenilor tăi”, a mărturisit co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Întreg interviul este disponibil aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost