Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Autoritățile vor organiza un maraton de vaccinare pentru copii, în perioada 31 mai-1 iunie, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Acesta a precizat că maratonul va fi organizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, iar dacă până atunci Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani, și aceștia vor putea fi vaccinați în cadrul maratonului, a anunțat EduPedu.

Întrebat dacă sunt avute în vedere evenimente gen maraton de vaccinare pentru copii, medicul Valeriu Gheorghiță a răspuns:

„Da, chiar intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, vrem să organizăm un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare.

Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin de 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici.

Evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programați în zilele respective – 31 mai, probabil și 1 iunie – vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei Copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane. Toate detaliile vor fi prezentate în momentul în care vor fi definitivate din punct de vedere organizatoric.”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost