Spitalul de Ortopedie „Foișor”, blocat de Arafat pentru un singur pacient internat la ATI. Zeci de pacienți, pe lista de așteptare pentru intervenții chirurgicale

La Spitalul de Ortopedie „Foișor”, evacuat în miezul nopții după ce Raed Arafat a decis să-l transforme în suport covid, există un singur pacient internat la ATI și 27 de medici angajați.

La începutul lunii aprilie, s-a decis ca Spitalul de Ortopedie „Foișor” să devină suport covid, așa că imagini cu pacienți abia operați și evacuați în miezul nopții au devenit în scurt timp virale.

La momentul respectiv, șeful DSU, Raed Arafat, spunea că regretă „disconfortul generat” și își justifica decizia de a transforma Spitalul Foișor în suport covid „ca fiind o măsură de prevenire a pierderii unor vieți”.

În prezent, un singur pacient infectat cu covid mai este internat Spitalul de ortopedie Foişor, care are 27 de medici, potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, transmite News.ro.

„Luni, 17.05.2021, în cadrul unităţii sanitare este internat un pacient COVID-19, la secţia ATI. Toţi medicii din cadrul Spitalului Foişor care nu se află în concediu medical sau de odihnă sunt remuneraţi conform prevederilor legale în vigoare. Numărul total al medicilor care lucrează în cadrul Spitalului Foişor este de 27, a transmis ASSMB, la solicitarea News.ro.

Potrivit sursei citate ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a confirmat că spitalul a solicitat revenirea la statutul de unitate medicală non-COVID, dar a precizat că trebuie să apeleze la asistenţa DSP. Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) susţine că a acordat încă din 5 mai aviz de modificare a structurii, dar aprobarea ieşirii din statutul de de unitate medicală pentru pacienţi cu COVID nu ţine de DSP.

Reamintim că imediat după ce pacienții Spitalului Foișor au fost scoși în stradă, partidul AUR a iniţiat demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, însă Senatul a respins această propunere.

La începutul lunii mai, la Spitatalul Foișor, pe lista de așteptare pentru transplant de țesuturi de aflau 57 de pacienți, după cum relata Antena 3.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost