Partidul AUR cere Guvernului să reconsidere decizia privind vaccinarea copiilor. Urgența cu care a demarat campania este nejustificată!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, o măsură fără fundament științific care încalcă flagrant principiile morale ale politicilor publice consacrate interesului suveran al copilului, se arată într-un comunicat transmis de partidul AUR.

„Alianța pentru Uniunea Românilor consideră nejustificată urgența cu care Guvernul României a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor, la doar câteva ore după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Motivația guvernului de a vaccina și copiii și adolescenții pentru a obține o ipotetică imunitate de turmă este un act imoral și supune această categorie de vârstă unui potențial risc major, fără să existe vreun beneficiu susținut științific. În contextul în care în rândul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani mortalitatea și morbiditatea cauzate de Covid-19 sunt, statistic, zero măsura este arbitrară și nelegitimă.

„Statisticile efectuate pe plan mondial au demonstrat, fără putință de tăgadă, riscul apariției de reacții adverse la vaccin – cele mai grave fiind miocardita, pericardita, sindromul Guillain-Barre și tromboza vasculară. Poate că vaccinul are efecte benefice imediate și reduce mortalitatea la categoriile vulnerabile, dar acesta nu este un motiv ca el să fie adminstrat automat și tuturor copiilor – cu atât mai mult cu cât studiile științifice au demonstrat că ei fac extrem de rar forme grave ale bolii”, a declarat Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR.

Pe de altă parte, demararea acestei campanii de vaccinare creează un precedent periculos pentru justificarea unor acte discriminatorii ulterioare, săvârșite în mod discreționar de agenți economici, directori de școală, organizatori de evenimente, organizații de drept public și privat, reprezentanți ai administrației locale și centrale.

Dacă accesul părinților la festivitățile de absolvire, participarea la evenimentele sportive, accesul la locurile de joacă sunt condiționate deja, în mod abuziv, de dovada vaccinării măsura pripită luată de guvern va duce la îngrădirea dreptului la educație a copiilor români, garantat prin Constituție și prin acordurile internaționale la care România este parte. Numărul cazurilor de discriminare pe criterii medicale survenite pe întreg cuprinsul țării a ajuns deja în acest moment incontrolabil, dând naștere unei adevărate cutume a încălcării drepturilor și libertăților constituționale pe care guvernul o încuviințează și susține prin toate acțiunile lui.

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, o măsură fără fundament științific care încalcă flagrant principiile morale ale politicilor publice consacrate interesului suveran al copilului”, se arată în comunicatul de presă transmis de AUR.

                                                                                               


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost