Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevii care susțin examene în această perioadă: Speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!

Patriarhul României, PF Daniel, a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare elevilor, înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

PF Daniel i-a îndemnat pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să îi susţină acum- în contextul unui an școlar dificil din cauza pandemiei- în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret, scrie Basilica.ro.

Mesajul Patriarhului:

Binecuvântare şi încurajare pentru examene

Dragi elevi,

Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar.

În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi şi cu adulţii.

În contextul dificil al unui an școlar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost