Ungaria nu participă la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi. Șeful de cabinet al lui Viktor Orban: Există domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranităţii naţionale

Ungaria nu participă la noul Parchet European (EPPO), deoarece Guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranităţii naţionale, a declarat joi şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit agenţiei MTI, citată de Agerpres.

Gergely Gulyas a precizat că şefa EPPO, Laura Codruţa Kovesi, nu este persoana potrivită pentru a conduce această instituţie, scrie sursa citată.

Totodată, Gergely Gulyas a spus că numirea ei ar putea afecta eficienţa organizaţiei după ce Laura Codruţa Kovesi „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate” şi ea însăşi a fost investigată.

Ungaria este una dintre cele cinci ţări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda – care nu participă la noul Parchet European.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost