AUR, împotriva DISCRIMINĂRII studenților nevaccinați: Universitatea Babeș-Bolyai să revină asupra deciziei!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Universității Babeș-Bolyai să revină asupra deciziei prin care condiționează participarea studenților la cursuri de vaccinare anti-covid, testare sau trecere prin boală.

O nouă decizie absurdă și discriminatorie la Universitatea Babeș-Bolyai: doar studenții vaccinați, trecuți prin boală sau cu test negativ vor fi primiți fizic la cursuri, din toamnă.

AUR este alături de toți studenții din România și, în particular, de studenții UBB și îi îndeamnă pe aceștia să se unească și să-și apere drepturile, inclusiv prin recurgerea la proteste publice.

De asemenea, cerem Senatului universității în cauză să revină asupra deciziei, înainte ca ea să își producă efectele toxice. Studenții nu sunt cetățeni de rangul doi!”, a transmis, printr-un comunicat de presă, partidul AUR.

Reamintim că, din această toamnă, studenții Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca vor putea participa fizic la cursuri doar dacă sunt vaccinați împotriva covid, au trecut prin boală sau se testează zilnic cu test antigen rapid sau o dată la trei zile cu test PCR.

Decizia a fost adoptată joi, 29 iulie 2021, de Senatul UBB, la propunerea Consiliului de Administrație al Universității, propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanții studenților, după cum a anunțat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost