FOTO/ Așezământ pentru copii orfani și mame în dificultate, construit la Techirghiol, de părintele Claudiu Banu

Părintele Banu Claudiu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina” din Constanţa, a construit pe un teren proprietate personală un așezământ destinat copiilor orfani sau săraci și mamelor aflate în dificultate.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Părintele Banu Claudiu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina” din Constanţa. Aşezământul a fost construit pe terenul proprietate personală pe care voia iniţial să ridice o casă pentru el şi familia sa, scrie Basilica.ro.

Sursa foto: Claudiu Banu/ Facebook

Construcţia a început în 2015, iar lucrările au fost executate cu ajutorul oamenilor care au oferit sponsorizări şi donaţii, până în prezent fiind cheltuiţi peste 420.000 de euro.

„Așezământul este aproape gata. Sunt şase ani de muncă și încercări, căci atunci când faci lucrarea Domnului nu poate fi decât de la greu în sus, dar, așa cum spune Însuși Hristos – Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33) – așa am zis și eu: unde nu pot eu, face Dumnezeu. Și așa a fost!”,a declarat Părintele Claudiu pentru Basilica.ro.

Părintele a spus că totul a plecat de la un vis, care acum a devenit realitate.

„Pe tot parcursul acestui proiect L-am avut alături pe Dumnezeu Care mi-a fost alături prin adevărații eroi din această lucrare: sponsorii și donatorii. Ei mi-au auzit strigătul, visul, dorința ca cei nevoiași să aibă o casă. Terenul a venit, apoi lucrarea în sine unde nu am făcut concesii. Totul este nou, de foarte bună calitate, așa cum mi-aș fi făcut la casa mea (…).

Le mulțumesc tuturor prietenilor mei fără de care această lucrare nu ar fi fost gata. Totul a fost făcut ca în familie, cu cei apropiați pentru cei sărmani. Ce am face noi fără Hristos? El adună în jurul Lui oameni buni. Eu sunt doar o unealtă în Mâna Lui. În 6 august îmi văd visul împlinit. Restul, devine istorie, cu bine şi cu rele”, a spus părintele Claudiu Banu.

Tatăl a patru copii, Părintelui Banu i-a venit ideea de a ridica acest centru după vizitele efectuate la copiii abandonaţi în spitale, dar şi la cei din casele de copii. Aşezământul de la Techirghiol poate găzdui, pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost