Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Susținem declarația partidelor suveraniste din Europa. Din 2024, cînd vom avea reprezentanți în PE, polul conservator va fi mai puternic, cu noi alături

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a adus o serie de precizări privind poziția partidului AUR față de declarația semnată de liderii mai multor partide suveraniste, care au reprezentanți în Parlamentul European (PE).

„O seamă de prieteni de idei m-au întrebat de dimineață de ce n-am semnat o declarație comună a partidelor identitare și suveraniste din Europa, alături de liderii unor formațiuni care fac parte din ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni) – grupare la care sîntem în proces de aderare -, precum PiS, Fratelli d’Italia și VOX.

Declarația a fost asumată și de partide care nu fac parte din ECR, ca Lega, FIDESZ și Rassemblement National.

Răspunsul e simplu: AUR nu are reprezentare în Parlamentul UE, iar declarația respectivă a fost făcută în numele partidelor care au europarlamentari, prin care valorile, principiile și obiectivele enunțate pot fi slujite în legislativul european.

Însă, noi, AUR, susținem documentul respectiv. Iar din 2024, cînd vom avea reprezentanți în PE, polul conservator va fi mai puternic, cu noi alături.

Așadar, nu vă îndoiți de noi, prieteni, și nu vă bucurați neprieteni, totul este cum trebuie să fie. AUR nu dă un milimetru înapoi de la ce și-a propus și a promis.

Noi nu ne speriem de atacurile furibunde care se duc împotriva noastră de cînd am intrat în Parlamentul național. Și nu trădăm. Niciodată!”

Mai mulți politicieni europeni- printre care Viktor Orban, Matteo Salvini, Marine Le Pen și Jaroslaw Kaczynski- au semnat o declaraţie comună prezentată ca fiind „prima piatră de temelie” a unei alianţe în Parlamentul European care vizează „reformarea Europei”, a relatat AFP, citată de Digi24.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Susținem declarația partidelor suveraniste din Europa. Din 2024, cînd vom avea reprezentanți în PE, polul conservator va fi mai puternic, cu noi alături”

Comentariile sunt închise.