Premierul Cîțu confirmă. Guvernul României a comandat 120 de MILIOANE de doze de vaccin anti-covid

Premierul Florin Cîțu a confirmat, miercuri, că Guvernul pe care îl conduce a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, de ce a fost nevoie ca România să cumpere 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid, premierul Cîțu a răspuns:

„Nu le-am cumpărat. Sunt comandă și știți foarte bine că strategia de a cumpăra vaccin este o strategie asumată la nivelul întregii Uniunii Europene.

Toată lumea are aceeași strategie, România primește prorata, toate ţările merg pe aceeași direcție. Strategia a fost inițial făcută de Comisia Europeană, luând în calcul și acest sistem de revânzare al vaccinului sau donaţii pentru alte ţări, deci, prin acest sistem Covax, este o strategie făcută de la început de Comisia Europeană, de negociere.

Deci, este o strategie în care noi am luat parte. Dacă nu participam la această strategie, poate că n-am fi avut vaccin la fel de repede”.

Mai departe, premierul Cîțu este întrebat dacă România a fost obligată să cumpere aceste doze, dar evită un răspuns direct.

„Nu le-am cumpărat, sunt comandate aceste doze și nu sunt pentru un an, sunt pentru mai mulți ani. Pentru că de la început s-a știut clar că pandemia poate nu trece în primul an și poate e nevoie de încă doze pe următorii ani. Aceste doze sunt și pe anul viitor”, a răspuns premierul Cîțu.

De asemenea, Cîțu a evitat să precizeze valoarea acestei comenzi.

Vom vedea care este factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut, prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci, nu există un cost fix la început. În primul rând, se face comanda și apoi avem și facturi”, a spus premierul Cîțu.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Premierul Cîțu confirmă. Guvernul României a comandat 120 de MILIOANE de doze de vaccin anti-covid”

  1. Ce se mai știe despre vaccinul Oncogen-Păunescu?… Ia întrebați-i pe numiții Orban și Tătaru!… Să nu murim neștiutori, măi, dragă!…

  2. Ei sunt doar reprezentantii Inaltei Porti in Romania. Tara a devenit o colonie condusa de tradatori.
    Nu sint in stare de nimic: autostrazi nu, siguranta cetateanului nu, a ajuta firme romanesti e o gluma.
    Doar sa ne indatoreze si sa vinda tot ce a mai ramas de vindut….

Comentariile sunt închise.