Spania/ Victorie pentru partidul conservator VOX în instanță. Curtea Constituțională a decis că starea de urgență a fost NECONSTITUȚIONALĂ

Curtea Constituţională spaniolă a decis, miercuri, în urma unei sesizări depuse de partidul conservator VOX, că starea de urgenţă instituită în martie anul trecut la începutul pandemiei, a fost neconstituţională, a anunţat tribunalul într-un comunicat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Decizia Curţii a venit ca răspuns la o sesizare depusă de partidul Vox, care a argumentat că măsurile au fost prea dure şi că au reprezentat mai degrabă o suspendare, decât o limitare a libertăţilor civile.

„Cea mai mare încălcare a drepturilor omului din istorie a fost neconstituțională”, a scris, pe Facebook, liderul VOX, Santiago Abascal. El cere acum demisia Guvernului.

Invalidând decretul de instituire a stării de urgenţă, decretul deschide uşa către anularea amenzilor pentru încălcarea restricţiilor impuse în perioada de lockdown.

Reamintim că o delegație a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-a întâlnit, în Spania, cu liderii partidului conservator VOX, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost