Putna în sărbătoare. Hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a REUNIT români din întreaga țară, din Basarabia și din Bucovina de Nord

Mănăstirea Putna a sărbătorit, vineri, hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare,cu liturghie, cântări folclorice și patriotice și o paradă militară, la sărbătoare participând români de „de la Nistru pân’ la Tisa”, din Basarabia și Bucovina de Nord, scrie Basilica.ro.

Ziua a început cu Acatistului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, urmat de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic al Sucevei și Bucovinei. El i-a avut alături pe Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, pe stareții mănăstirilor Putna și Sihăstria Putnei și numeroși alți clerici.

„Vrednicul voievod este o sinteză a patriotismului naţional, un simbol al dreptăţii şi responsabilităţii faţă de popor. Nădejdea nestrămutată în izbândă, lupta pentru păstrarea neatârnării şi devotamentul faţă de supuşii săi au fost liantul ce l-a unit cu poporul său, care l-a urmat cu credinţă şi jertfelnicie.

(…) Așadar, Ștefan cel Mare și Sfânt și-a realizat asemănarea cu Dumnezeu ctitorind biserici – nu închizând și dărâmând biserici; ctitorind cultura, arta, spiritualitatea unui popor răstignit și înviat de nenumărate ori”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

La mormântul domnitorului din biserica mare a mănăstirii au depus coroane și au dat onorul militari de pe ambele maluri ale Prutului. Parada militară a înconjurat biserica, acompaniată de Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Putna în sărbătoare. Hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a REUNIT români din întreaga țară, din Basarabia și din Bucovina de Nord”

  1. Frumos. Sfinte voievodule Ștefan, roagă-te pentru țara aceasta atacată de ”progresiști”.

Comentariile sunt închise.