Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Progresiștii de la Bruxelles pedepsesc și constrîng Ungaria prin PNRR pentru legislația sa pro-familie și pro-normalitate

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a comentat în termeni duri decizia Comisiei Europene de a suspenda evaluarea Planului de redresare trimis de Guvernul condus de Viktor Orban, caracterizând-o ca fiind o modalitate prin care Ungaria este pedepsită și constrânsă pentru legislația sa pro-familie și pro-normalitate.

„La presiunea grupurilor progresist-extremiste care încearcă să intre cu bocancii în democrațiile europene, Comisia Europeană a înghețat procedura de aprobare a PNRR pentru Ungaria. Este vorba despre 7,2 miliarde de euro, pe care Budapesta ar trebui să le primească, dar pentru care este supusă acum unei inacceptabile și penibile represiuni politice.

„Îngrijorarea” Bruxelles-ului s-ar datora – pretext cu totul neverosimil – inexistenței unor „suficiente garanții a unei utilizări adecvate” a fondurilor de către guvernul maghiar.

Dați-mi voie să întreb: cît de naivi îi cred acești birocrați ideologizați pe europenii care nu se supun dictatelor progresiste? Este limpede pentru oricine că această măsură PUNITIVĂ – să spunem lucrurilor pe nume! – are directă legătură cu legislația recentă pro-familie și pro-normalitate asumată de Viktor Orban și considerată drept o „rușine” de către Ursula von der Leyen.

Cît îi mai irită libertățile și conceptul de „națiune suverană” pe acești neobolșevici vopsiți în liberali!”, a scris, pe Facebook, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că presa internațională a anunțat, miercuri, pe surse, că a fost suspendată evaluarea PNRR transmis de Guvernul condus de Viktor Orban, după cum a relatat RostOnline.

Comisia Europeană (CE) suspendă aprobarea Planului de Redresare al Ungariei trimis de Guvernul lui Viktor Orbán, au declarat surse de la Bruxelles pentru Dpa, anunță ANSA.

Potrivit sursei citate, decizia vine într-un climat de mare răceală între Bruxelles și Budapesta, după ce Ursula von der Leyen a atacat legea ungară care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor.

Anterior, grupul Renew Europe, condus Dacian Cioloș (USR PLUS), i-a trimis șefei CE, Ursula von der Leyen, o scrisoare deschisă prin care îi cere să nu aprobe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de Ungaria.

Scrisoarea a fost adresată CE la câteva zile după ce Ungaria a fost invitată să părăsească UE, după ce a dat legea prin care interzice promovarea homosexualității, și imediat după aprobarea în PE a raportului Matic.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Progresiștii de la Bruxelles pedepsesc și constrîng Ungaria prin PNRR pentru legislația sa pro-familie și pro-normalitate”

  1. România nu mai are coloană vertebrală. Dacă sodomia este un drept al omului, atunci Biserica este ”homofobă” și ar trebui interzisă.

Comentariile sunt închise.