Ungaria, invitată să părăsească UE, pentru legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor

Legea Ungariei prin care se interzice propaganda homosexuală în rândul minorilor este văzută ca o infracțiune de către liderii europeni, astfel încât Ungaria a fost invitată, joi, să aleagă între respectarea normelor europene sau părăsirea Uniunii Europene.

Liderii UE l-au condamnat dur, joi, pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru legea împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul olandez, Mark Rutte, l-a întrebat pe premierul Ungariei Viktor Orban de ce nu părăsește UE dacă nu intenționează să respecte„ valorile fundamentale ale acesteia”.

„Ungaria, cu legea sa, nu mai are nimic de făcut în Uniunea Europeană”, a subliniat premierul olandez.

Mark Rutte i-a spus lui Viktor Orban că, dacă nu-i plac valorile UE, ar trebui să activeze articolul 50 din tratat „care a fost creat în acest scop” şi să părăsească Uniunea – aşa cum au făcut britanicii.

Totodată, premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a declarat că s-a depăşit o „linie roşie”, iar suedezul Stefan Lofven a avertizat că concetăţenii săi nu doresc să „trimită bani către o ţară” care acţionează în acest fel, scrie sursa citată.

Reamintim că Ungaria a adoptat, recent, un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost