Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Suntem pentru o Europă a națiunilor, nu pentru un imperiu continental, construit pe ideologia corectitudinii politice

Suntem pentru o Europă a națiunilor, nu pentru un imperiu continental, construit pe ideologia corectitudinii politice, în care democrația e doar mimată, a declarat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, într-un interviu acordat pentru The Conservative Online.

Dacă în prima parte a interviului, senatorul Claudiu Târziu a discutat despre întoarcerea la normalitate și reîntregirea națională, în a doua parte s-au adus în discuție teme precum activitatea parlamentară din România, poziția AUR față de valorile europene, precum și despre restricțiile care au scos oamenii în stradă.

„Auzim astăzi invocându-se „valorile europene”. Care sunt aceste valori? Dacă le luăm pe fiecare în parte și le vom analiza, vom vedea că aproape toate provin din creștinism și din cultura Decalogului: respectul pentru orice persoană, inclusiv pentru cel slab, autonomia individului, egalitatea în fața legilor derivă din egalitatea în fața lui Dumnezeu, guvernarea prin consimțământ, pacifismul, înțeles nu ca non-combat, ci ca evitare a inițiativelor militare violente, dreptul la viață și respectarea proprietății, etc.

Toate aceste valori sunt astăzi puse sub semnul îndoielii.

Suntem pentru o cultură a vieții, nu a morții, pentru prezervarea și transmiterea generațiilor următoare a tezaurului cultural și spiritual al națiunilor noastre, al civilizației europene în ansamblu. Considerăm că alături de celelalte partide din ECR vom putea articula mai bine un proiect de reformare a Uniunii Europene care să fie în acord cu tradițiile și valorile națiunilor noastre. Din ce în ce mai mult proiectul european pare a fi pilotat într-o direcție contrară intereselor statelor și a cetățenilor, în special a celor de orientare conservatoare. Suntem cu toții parte a Europei și acest lucru trebuie să se reflecte și în politicile promovate la nivel continental”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

Acesta a subliniat că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este AUR este un partid care apără libertatea în toate formele ei: economică, religioasă, de expresie sau de asociere. Din acest motiv, chiar dacă nu le-a inițiat, AUR a susținut protestele din primăvară.

„Acele proteste au fost expresia unei răbufniri din partea acelei părți din societate care a privit cu mare neîncredere modul de acțiune al autorităților. Să ne aducem aminte toate acele măsuri care ni se păreau absurde, și cred că și erau absurde, fără fundament științific: interzicerea circulației noaptea, purtarea măștilor în aer liber, circulația cu declarație pe propria răspundere, de parcă fiecare cetățean ar fi putut fi urmărit de unde pleacă și unde ajunge, sau închiderea magazinelor mai devreme decât programul normal.

În timp ce unii concetățeni ai noștri puteau merge la cules de sparanghel în Germania înghesuiți ca sardelele în autobuze și avioane, celor care au vrut să meargă la diverse pelerinaje religioase li s-a interzis acest lucru.

Este doar un exemplu, dar aplicarea dublului standard a fost sesizată de oameni și asta i-a împins la proteste. Toate aceste măsuri nu au avut vreun fundament științific și cred că au fost instituite doar pentru a crea intimidare, frică și un efect psihologic prin care oamenii să fie mult mai docili și mai pasivi față de încălcarea drepturilor și libertăților lor”, a precizat liderul AUR.

În ceea ce privește proiectele de legi pe care intenționează să le introducă pe agenda Senatului, Claudiu Târziu a menționat că în următoarele sesiuni parlamentare se vor promova acte normative în domeniul educației, sănătății, susținerii comunităților românești din afara granițelor, întărirea statului de drept.

„Sunt liderul grupului parlamentar al AUR din Senat, dar și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni. În această calitate am efectuat numeroase vizite în comunitățile românești din jurul României. Este important ca un demnitar al statului român să le arate acestor oameni că România nu i-a uitat, că problemele lor ne preocupă, că cineva îi aude și le susține revendicările sau propunerile.

Deși România este considerată o țară model în ce privește tratamentul față de minoritățile etnice, țara noastră nu a reușit să impună standarde similare și tratament egal pentru românii din țările vecine. Vreau să schimb acest lucru.Și românii din Ucraina, din Ungaria sau Serbia trebuie să aibă aceleași drepturi pe care le au etnicii ucraineni, maghiari sau sârbi din România. Dreptul la educație în limba maternă și dreptul la servicii religioase în limba proprie, nu sunt privilegii, ci măsuri minimale de respect și înțelegere între vecini”, a explicat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Interviul este disponibil aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Suntem pentru o Europă a națiunilor, nu pentru un imperiu continental, construit pe ideologia corectitudinii politice”

  1. Din retorica UE eu am rămas cu impresia că ”valorile europene” ar fi cele care promovează perversiunile și deviațiile sexuale, avortul și migrația fără opreliști.

Comentariile sunt închise.