Spectacol închinat Sfântului Voievod Ştefan cel Mare la Cetatea Soroca, în Basarabia

Cetatea Soroca a găzduit, vineri, 2 iulie, un spectacol comemorativ închinat Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, a anunțat Episcopia de Bălți.

Cea de-a doua ediţie a Spectacolului Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos” s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi.

În cadrul Spectacolului au evoluat: Orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru”, Palatul de Cultură din Municipiul Bălţi (conducător artistic – Mihail Verhovețchi), Ansamblul folcloric „Altiţa”, Centrul de Cultură şi Tineret din Municipiul Bălţi (conducător artistic – Carolina Guşciuc), Ansamblul folcloric de cadre didactice „Bucuria”, satul Vasilcău, raionul Soroca (iniţiator grup – Iuliana Solovei), Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi (dirijor – PC Arhidiacon Marius-Mihai Anton), dna Stela Melnic, interpretă de muzică populară şi dl Valeri Cebanu, interpret de muzică populară.

Sursa foto: Episcopia de Bălți

Invitatul de onoare al Spectacolului din Cetatea Sorocii a fost maestrul Constantin Bahrin din Iaşi, cunoscut interpret de muzică populară de peste Prut.

În debutul spectacolului, dl Prof. Mihai Zeama, profesor de istorie, membru al Uniunii Istoricilor din Republica Moldova, a evocat, într-o scurtă alocuţiune chipul Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare.

Spectacolul a fost moderat de dna preoteasă Mariana Doboşeriu şi dl Valeri Cebanu.

Fiecare participant la Spectacol au contribuit la organizarea lui au fost decoraţi cu Diplome de gratitudine, iar maestrul Constantin Bahrin a fost gratificat cu cea mi înaltă distincţie pentru mireni – Crucea Bălţenă.

Acţiunea cultural-religioasă a fost organizată de Episcopia de Bălţi în parteneriat cu Consulatul General al României la Bălţi şi Direcţiei Învăţământ Soroca şi a constituit un omagiu adus Sfântului Voievod în ziua lui de cinstire liturgică.

Prima ediţie a Spectacolului Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos” a fost organizată de Episcopia de Bălţi la Cetatea din Soroca, în data de 2 iulie 2019.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost