Ungaria nu se joacă! O companie a fost amendată pentru că a comercializat cărți pentru copii despre homosexuali

O companie de distribuţie din Ungaria a fost amendată, miercuri, pentru că nu a difuzat un avertisment cu privire la o carte pentru copii care se referea la părinţi homosexuali, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, firma a fost amendată cu 250.000 de forinţi (700 de euro).

Cartea- o traducere în ungară a volumului „Early One Morning”, scris de americanul Lawrence Schimel- a fost publicată de „Fundaţia pentru familii curcubeu”, o organizaţie neguvernamentală care apără drepturile persoanelor LGBT.

Remintim că Ungaria a adoptat, recent, un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

Imediat, asupra Ungariei au început presiuni de la Bruxelles, pentru a renunța la această lege.

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas.

„Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum”, a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement, după cum a relatat RostOnline.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ungaria nu se joacă! O companie a fost amendată pentru că a comercializat cărți pentru copii despre homosexuali”

Comentariile sunt închise.