Viktor Orban, reacție la sancțiunile CE impuse Ungariei pentru că a interzis promovarea homosexualității: HULIGALISM legalizat!

Premierul Viktor Orban nu a ezitat să răspundă deciziei Comisiei Europene (CE) de a declanșa procedura de infringement împotriva Ungariei pentru că a interzis promovarea homosexualității în rândul minorilor, decizie despre care a spus că este „huligalism legalizat”.

Într-un interviu acordat, vineri, postului public Radio Kossuth, Viktor Orban a subliniat că „Ungaria nu le va permite activiştilor LGBT să mărşăluiască în sus şi-n jos în şcoli promovând propaganda sexuală”.

„Această (acţiune de infringement) este huliganism legalizat… Poziţia Comisiei Europene este ruşinoasă”, a spus Viktor Orban despre procedura de infringement declanșată de CE împotriva Budapestei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Orban, citat de MTI, a mai acuzat Bruxellesul că face abuz de putere:

„Ne forţează să facem ceea ce nu vrem”, a subliniat premierul Viktor Orban.

Reamintim că, joi, CE a anunțat că va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației privind comunitatea LGBT, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost