Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale se extinde în Europa. Ce țări au mai anunțat această decizie

Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale se extinde în Europa,  Ungaria și Letonia anunțând această decizie, după Franța și Grecia, informează ȘtiriTVR.ro.

Letonia impune vaccinarea obligatorie nu doar pentru personalul din sănătate, ci și pentru cel din educație. Totodată, în Letonia, guvernul a modificat legislația, astfel încât din octombrie, angajații din instituțiile medicale, sociale și de educație să prezinte la locul de muncă certificatul de vaccinare. Angajatorii vor avea dreptul de a concedia salariații nevaccinati. Măsurile trebuie aprobate și de parlamentul leton.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, Budapesta va trece la a treia doză de vaccin, iar de la 1 septembrie va extinde campania de vaccinare în școli.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, Franța și Grecia au anunțat că vaccinarea va fi obligatorie pentru angajații din sănătate. În ambele țări, anunțul a fost urmat de ample proteste.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost