Franța este în stradă! Sute de mii de oameni protestează împotriva dictaturii sanitare

Sute de mii de persoane protestează, sâmbătă, în întreaga Franță, împotriva obligativității vaccinării și a permisului sanitar, măsuri sanitare validate, joi, de Consiliul Constituțional.

Dacă sâmbăta trecută au ieșit în stradă în jur de 200.000 de oameni, potrivit datelor ministerului de Interne, acum estimările anunță că peste 237.000 de persoane protestează în întreaga țară. Doar în Paris, peste 17.000 de oameni protestează, sâmbătă, față de obligativitatea vaccinării și a permisului sanitar, potrivit BFMTV.

Protestele au loc în contextul în care, joi, Consiliul Constituţional din Franţa a validat, joi, legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a personalului medical.

Permisul sanitar- însemnând vaccinare, testare sau trecere prin boală- a intrat în vigoare în Franța, din 21 iulie, pentru în „spaţiile de recreere şi de cultură” în care există mai mult de 50 de persoane.

Acum, deputaţii şi senatorii francezi au votat la finalul a şase zile de dezbateri aprinse extinderea acestui permis începând din 9 august la cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne, precum şi în cazul pacienţilor fără afecţiuni urgente şi al vizitatorilor din unităţile medicale şi căminele pentru vârstnici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost