Senatorul Claudiu Târziu (AUR), despre menținerea GENULUI în noile buletine: Ministrul Bode insistă să se conformeze unei inepții ideologice. Am convingerea că PATRIOȚII din MAI înțeleg perfect care sunt adevăratele mize ale acestui proiect

Senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR, i-a solicitat ministrului Lucian Bode să revină asupra ultimelor declarații privind menținerea „genului” în buletinele cu cip și să permită specialiștilor MAI să opereze schimbările necesare, așa cum au promis public.

„Ministrul Bode se face că nu pricepe. Insistă ca în cărțile electronice de identitate să apară „genul” în loc de „sexul” titularului.

De fapt, insistă să se conformeze unei inepții ideologice livrate de această dată sub forma unui „regulament european”, ai cărui termeni responsabilii din MAI i-ar fi tradus întocmai.

Că ministrul Bode întoarce spatele unei realități biologice invariabile și devine agent al minciunii progresiste este doar una dintre laturile problemei.

O altă latură – deosebit de relevantă juridic – este că, substituind „sexul” cu „genul” într-un act de identitate, se încalcă flagrant dispozițiile OUG 97/2005 și prevederile Codului Civil.

Aici cum veți răspunde „părților interesate”, domnule ministru?

Noi, partidul AUR, îi cerem lui Lucian Bode să revină asupra acestor declarații și să le permită specialiștilor MAI să opereze schimbările necesare, așa cum au promis public. Am convingerea că patrioții din cadrul Ministerului înțeleg perfect care sunt adevăratele mize ale acestui proiect”, a transmis, printr-un comunicat de presă, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Apelul liderului AUR a fost făcut în contextul în care ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, că primele cărți electronice de identitate vor fi eliberate în luna septembrie, ele având formatul contestat puternic în urmă cu câteva săptămâni, anume cu noțiunea de gen în loc de sex, respectiv steagul UE în loc de tricolorul României, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost