A devenit vaccinarea obligatorie pentru anumiți angajați? Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Guvernul Cîțu a anunțat, miercuri, prin vocea ministrului Muncii, Raluca Turcan, că angajaţii nevaccinaţi din centrele rezidenţiale de îngrijire a persoanelor vulnerabile vor fi mutaţi în alte posturi din aceeaşi instituţie, pentru o scurtă perioadă de timp, în care vor avea posibilitatea să se vaccineze.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că aceste prevederi sunt prinse în textul unei ordonanţe de urgenţă discutată în primă lectură în şedinţa de Guvern.

„Acest act normativ dă posibilitatea angajatorilor să-şi reaşeze schema de personal astfel încât cei care nu sunt vaccinaţi, dar sunt în imposibilitate să-şi plătească testul, dar vor să lucreze în continuare, eventual să aibă şi acces la beneficiari, să se ducă să lucreze temporar în altă parte, în aceeaşi instituţie. În funcţie de cât durează acea mutare temporară, ei au posibilitatea să se vaccineze. (…) Textul legal este foarte clar: angajatorul are posibilitatea ca, în urma discuţiei cu angajatul, să reaşeze temporar schema de personal astfel încât să dea posibilitatea angajatului ca într-o perioadă scurtă de timp să se vaccineze”, a precizat Raluca Turcan.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost