Premierul Florin Cîțu, despre permisul sanitar pentru accesul la anumite evenimente și activități: Cel mai târziu săptămâna viitoare!

Măsura privind accesul la anumite evenimente și activități pe baza permisul sanitar va fi probată cel mai târziu săptămâna viitoare, după cum a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

„În primul rând, trebuie să fie adoptată hotărârea CNSU, ca apoi să fie hotărâre de guvern în ședința de guvern. Direcția în care mergem este următoarea: nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie și atunci, ca să rămână deschise aceste activități, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde, mai ales că acum avem și se poate verifica prin acest cod QR foarte simplu, este una dintre propuneri, încât aceste activități să rămână deschise.

Deci restaurantele pot să rămână deschise, pe baza unui certificat verde – este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Bineînțeles, vorbim după aceea de personalul din restaurant – de exemplu trebuie să poarte mască tot timpul, deci sunt câteva condiții, dar pornind de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie. Acum avem și vaccin, avem și un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, avem acest certificat verde. Este un mod de a menține economia deschisă, dar, în același timp, de a păstra și anumite reguli”, a spus premierul Cîțu.

Întrebat când ar urma să fie adoptată măsura privind permisului sanitar în cazul participării la anumite evenimente, premierul a răspuns:

„Cel mai târziu săptămâna viitoare!”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost