Camera Deputaţilor a RESPINS proiectul privind parteneriatul civil

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă privind parteneriatul civil, anunță Agepres.

S-au înregistrat 229 voturi pentru respingerea proiectului, 57 împotrivă şi 6 abţineri.

Potrivit sursei citate, la dezbateri, deputaţii USR PLUS s-au exprimat pentru reglementarea parteneritatului civil, cei ai AUR şi PSD au fost împotrivă, în timp ce liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat că în cadrul grupului sunt două opinii.

Deputatul AUR Ilie Alin Coleşa (AUR) a afirmat că „parteneriatul civil nu se adresează culpurilor heterosexuale, ci de acelaşi sex”.

„Ni se spune că natalitatea ar fi în pericol dacă nu adoptăm parteneriatul civil. Natalitatea este distrusă şi de acest concept prin care familia tradiţională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic. Această iniţiativă are scopul de distrugere a familiei tradiţionale. Trebuie să păstrăm familia tradiţională, este copyright-ul nostru”, a declarat Coleşa.

Pe de altă parte, deputatul USR PLUS Simina Tulbure a anunțat că USR PLUS este pentru parteneriatul civil.

„USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o ţară care se dezvoltă”, a spus Simona Tulbure, potrivit sursei citate.

Proiectul avea ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, prin instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, precum şi a procedurilor ce urmează a fi aplicate de organele competente în privinţa încheierii şi încetării parteneriatelor civile.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Camera Deputaţilor a RESPINS proiectul privind parteneriatul civil”

Comentariile sunt închise.