Egalitate, dar nu între căței?

Congresul PNL are loc, sâmbătă, la Romexpo, fiind anunțată prezența a 5.000 de participanți, sfidând astfel restricțiile impuse în Capitala tocmai intrată în scenariul roșu.

Capitala a intrat în scenariul roșu, fiind impuse o serie de restricții sanitare, despre care RostOnline a relatat aici.

Totuși, congresul PNL are loc cu participarea a 5.000 de oameni, într-un spațiu închis, care are o suprafață insuficientă pentru a asigura distanțarea socială impusă de chiar de Guvernul Cîțu.

Comentând această situație, scriitorul și fostul parlamentar Varujan Vosganian a explicat într-o postare pe Facebook:

„Sunt convins că, pentru a da un bun exemplu națiunii, participanții la Congresul PNL vor respecta regulile de distanțare socială. Așadar, fiecare participant va sta, față de oricare altul, la o distanță de minim 1,5 m (unele documente oficiale cer chiar 2 m). Asta înseamnă că îi va fi rezervat un spațiu de 9 mp. Dacă vor fi 5.000 de participanți, înseamnă că lucrările Congresului ar trebui să aibă loc într-o incintă de minimum 45.000 mp. Dacă adăugăm și spațiile de trecere, tribuna etc., atunci trecem binișor de 50.000 mp, adică cinci hectare. Prin comparație, Piața Victoriei, cu spații verzi cu tot, are 30.000 mp”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost